Nettowinst De Lage Landen stijgt 79%

Persbericht van PR Newswire

EINDHOVEN, Nederland, March 15, 2011 /PRNewswire/ -- De Lage Landen, wereldwijd aanbieder van financieringsoplossingen voor fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers van kapitaalgoederen, realiseert een nettowinst van EUR201 miljoen over 2010, een toename van 79% vergeleken met 2009 (EUR112 miljoen). De kredietportefeuille nam 6% toe tot EUR25,2 miljard van EUR23,7 miljard. Inkomsten groeiden met 15% tot EUR1,18 miljard van EUR1,03 miljard in 2009.
"We zijn op het goede spoor," zegt Ronald Slaats, CEO van De Lage Landen. "We zijn het jaar gestart met ambitieuze doelstellingen, we hebben hard gewerkt en boven verwachting gepresteerd. Dankzij onze focus op kostenbeheersing en risicomanagement konden we onze winstgevendheid verbeteren. Ik ben er trots op dat we ons hersteld hebben na de crisis."
De Lage Landen is nu actief in 35 landen met meer dan 5.250 FTE en verkent de mogelijkheden in India.
Terugblik
De portefeuille en de nieuwe verstrekkingen van de divisie Vendor Finance namen ondanks economische uitdagingen toe. De divisie breidde uit in opkomende markten en verlengde bestaande partnerschappen. Consumer Finance vergrootte het kredietvolume via het Rabobank-kanaal en de nieuwe verstrekkingen via het online label Freo. Daarnaast tekende het een overeenkomst voor de acquisitie van een consumentenkredietportefeuille van EUR200 miljoen. De kredietportefeuille van Factoring nam met 28% toe. De omvang van de nieuwe verstrekkingen steeg naar recordhoogte.
De Lage Landen-dochter Athlon Car Lease had profijt van de verbeterende markt voor ex-lease auto's.
Verwachting
De nasleep van een wereldwijde economische crisis en veranderende regelgeving, met name op het gebied van lease accounting, zorgen voor een onduidelijk toekomstbeeld. In de bouw, transport en industrie wordt een langzaam herstel verwacht. De invloed van de recessie op de gezondheidszorg-, voeding- en landbouwsectoren was klein, met een bescheiden afname van de markt voor apparatuur. Voor kantoorapparatuur, technologie en car lease wordt herstel in lijn met de wereldwijde economie verwacht.
"In het licht van deze omstandigheden zijn we goed gepositioneerd voor groei", zegt Slaats. "In de afgelopen vijf jaar hebben we geïnvesteerd in het uitbreiden van ons businessmodel door een breder productaanbod, een groter geografisch bereik en een verbetering van onze technische infrastructuur. Nu willen we het potentieel van die investeringen ontsluiten door het verder verbinden van onze wereldwijde businesslines, met sterkere banden met al onze stakeholders als resultaat."
De Lage Landen volgt de strategische prioriteiten van de Rabobank Groep in de internationale voeding- en landbouwsector en allfinance in Nederland. Ook duurzaamheid blijft een prioriteit in een markt die ethisch zakendoen en innovatieve, duurzame producten steeds meer waardeert.
Over De Lage Landen
De Lage Landen is in 1969 in Nederland opgericht als leaseonderneming. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde aanbieder van financieringsoplossingen zoals Vendor Finance en factoring voor de leasemarkt, bedrijven en consumenten. Dankzij op activa gebaseerde financieringsprogramma's kunnen klanten een groter marktaandeel verwerven, hun winstgevendheid vergroten en strategische doelen behalen. De Lage Landen is momenteel aanwezig in 35 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. De Lage Landen biedt werk aan ruim 5.000 mensen en is een volle dochteronderneming van de Rabobank Groep.
Financial Statement Policy
De Lage Landen International B.V. is exempt from publishing its financial statements in accordance with Article 403, Section 9, Book 2 of the Dutch Civil Code. The income statements and balance sheets are based on the financial information prepared for consolidation purposes of Rabobank Nederland.
Disclaimer
This press release is provided to you for information purposes only and no reliance should be placed on it by you or by any third party into whose possession it may fall. Recipients should conduct their own investigation and analysis of De Lage Landen, its assets and financial condition, and the information set out herein. Neither De Lage Landen nor any of its affiliates, officers or employees accepts any liability or responsibility for the accuracy or completeness of, nor makes any representation or warranty, expressed or implied, with respect to the information contained herein. The information provided in this press release does not confer any rights.
http://www.delagelanden.com

De Lage Landen

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met: Maud Geerbex, CorporateCommunications, De Lage Landen, Telefoon: +31(0)40-233-9175, Email:m.geerbex@delagelanden.com