Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 15 maart

Alkmaar, 15-03-2011 o 14.00 uur

Straatroven woensdagavond in Ter Plaatse

Hoorn, dinsdag 15 maart

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 16 maart aandacht aan een aantal straatroven die vanaf 2 februari jl. plaatsvonden in Hoorn.

Op zondag 20 februari vond er rond 03.00 uur een beorving plaats van een 18-jarige jongen op de Koepoortsweg.

De 18-jarige jongen liep deze nacht over de loopbrug richting het ziekenhuis en werd ter hoogte van een winkeltje aangesproken door twee jongens. De jongen werd bedreigd met een taser en moest met de twee meelopen in de richting van de Albert Heijn. Enkele tientallen meters voor de supermarkt zag de jongen kans om weg te rennen. Hij kwam op het parkeerterrein aan en hoorde de twee berovers roepen. Het slachtoffer zag tussen de autos drie jongens aan komen rennen. Hierdoor rende het slachtoffer weer de andere kant op, richting de Koepoortsweg. Hij werd achtervolgd door een groep van 5 à 6 man. Net voorbij de Juniusstraat raakte de jongen ingesloten en werd door weer dezelfde jongen bewerkt met de taser. De jongen viel op de grond en raakte buiten bewustzijn. Hij kwam een aantal uren later pas weer bij. Hij hield een auto aan. De bestuurder bracht de jongen naar huis. Het slachtoffer kwam er onderweg achter dat hij zijn telefoon miste en zijn portemonnee.

Ook wordt aandacht besteedt aan de beroving van een 76-jarige vrouw op de Koepoortsweg op vrijdag 18 februari. Zij werd rond 18.00 uur beroofd van haar tas.

Deze twee straatroven worden in verband gebracht met drie andere berovingen die in februari plaatsvonden. Op woensdag 2 februari werden rond 20.00 uur twee jongens beroofd op de Commandeur Ravenstraat. Deze zelfde avond werd rond 22.45 uur op de Moerbalk een 20-jarige jongen beroofd van zijn spullen. Op zondagochtend 6 februari moest een 18-jarige jongen onder bedreiging zijn pincode afgeven en werd beroofd van zijn telefoon op de G.J. Henninkstraat.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 16 maart vanaf 17.20 uur en wordt elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 17 maart.

Snelheidscontrole

De Cocksdorp-Den Burg, maandag 14 maart

Op maandagmiddag hield de politie een korte snelheidscontrole op de Postweg in De Cocksdorp. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun) waarmee de snelheid van hardrijders kan worden vastgesteld. In totaal reden drie bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur.

Ook werd er kort gecontroleerd op het Schilderend in Den Burg. Hier reden twee bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Zij reden beiden 73 km per uur.

De controles werden uitgevoerd op verzoek van omwonenden die klaagden over de hoge snelheden die soms gereden worden.

Castricum, maandag 14 maart

Op maandagmiddag hield de politie een korte snelheidscontrole op de Zeeweg in Castricum. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij met snelheden van 97 tot en met 111 km per uur reden.

Alcoholcontrole

Castricum, maandag 14 maart

Op maandagmiddag omstreeks 15.10 uur controleerde de politie bij een snelheidscontrole op de Zeeweg in Castricum een 47-jarige vrouw uit Uitgeest in een personenbusje. Hierin vervoerde zij zes kinderen. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 360 ug/l. Dat is ruim anderhalf maal het toegestane maximum van 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heling fiets

Alkmaar, maandag 14 maart

Op maandagmiddag omstreeks 14.20 uur hield de politie een 60-jarige man uit Alkmaar aan op verdenking van diefstal of heling van een fiets. De man reed op een damesfiets over de Vondelstraat in zijn woonplaats. De man werd daar gecontroleerd om het slot van de fiets duidelijk geforceerd was. De fiets bleek op 29 april 2010 gestolen te zijn. De fiets werd in beslag genomen.

De verdachte verklaarde de fiets voor vijftig euro van een hem onbekende te hebben gekocht. De fiets had echter een veel hogere waarde.

Woninginbraak

De Goorn, dinsdag 15 maart

Op maandagmorgen omstreeks 02.05 uur werden de bewoners van een woning aan de Rietsikkel in De Goorn wakker van het geluid van glasgerinkel. In de woonkamer, aan de zijkant van het huis, bleken twee ramen te zijn ingegooid. Uit de kamer was een flatscreen televisie ontvreemd. Een buurtbewoner had gezien dat twee of drie personen met vermoedelijk de televisie vanuit de tuin bij de woning over de heg sprongen en wegrenden.

Alcoholcontrole

Egmond-Binnen, dinsdag 15 maart

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.15 uur controleerde de politie op de Herenweg in Egmond-Binnen een 51-jarige man uit Egmond aan Zee in een personenauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 710 ug/l. Dat is ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Gas blijft hangen

Anna Paulowna, maandag 14 maart

Op maandagmiddag omstreeks 16.25 uur raakte een 42-jarige man uit Anna Paulowna gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dominee Pareaulaan in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets en was bezig met het bezorgen van kranten. Plotseling bleef het gas hangen en de man reed in de berm tegen een boom. Het slachtoffer klaagde over last van zijn heup en werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De bromfiets raakte beschadigd.

Politie houdt inbreker aan

Alkmaar, dinsdag 15 maart

Op dinsdagmorgen hield de politie een 44-jarige Alkmaarder aan op verdenking van inbraak in een bedrijfspand. Kort na 02.00 uur kreeg de politie melding dat er een alarm was afgegaan in een bedrijfspand aan de Kitmanstraat in Alkmaar. Ter plaatse zag de politie de verdachte juist het pand verlaten. Nader onderzoek wees uit dat hij ook had geprobeerd in in ieder geval twee andere bedrijfspanden in te breken. De verdachte bleek inbrekersgereedschappen bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 15 maart

Op dinsdagmorgen hield de politie een bromfietscontrole op de Middenweg in Heerhugowaard. Tussen 07.30 en 09.00 uur controleerde de politie 20 bromfietsen op de rollentestbank. Vijf bleken er te zijn opgevoerd. De snelste reed 77 km per uur. Van deze bromfiets werd werd het kentekenbewijs ingenomen. De eigenaar, een 20-jarige man uit Hoorn, krijgt het weer terug als de bromfiets in originele staat is teruggebracht.