Gemeente Lelystad

Première korte film over Lelystad

Dinsdag 15 maart 2011

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) heeft ervoor gezorgd dat er weer een nieuwe film over Lelystad is. Dinsdag 15 maart gaat de nieuwe korte film Uit Water in première bij Omroep Flevoland in Lelystad. Zaterdag 19 maart zal hij door Omroep Flevoland worden uitgezonden in het programma Beneden Peil.

Beeldende, poëtische film

Fana Richters uit Amsterdam heeft in 2010 het online festival van het NFFS gewonnen. Zij mocht als prijs een film maken in of over Lelystad, met begeleiding van professionals Eddy Terstall en Lazlo Tonk. Na een introductiedag in Lelystad heeft ze een gedicht over de stad geschreven. Daarmee heeft ze een beeldende, poëtische film gemaakt over Lelystad, getiteld "Uit Water".

Tweede Lelystadfilm

Uit Water is de tweede Lelystadfilm die het NFFS heeft voortgebracht. De gemeente Lelystad heeft het startsein gegeven door in 2009 de prijs ter beschikking te stellen vanwege het vijfjarig bestaan van het NFFS. De techniek van de films is gesponsord door Open Studio Amsterdam.

500 scholieren

Het NFFS, Nationaal Film Festival voor Scholieren, wordt elk jaar in september in Lelystad gehouden. Dan komen er 500 scholieren uit het hele land met hun docenten naar Lelystad om een dag lang workshops van professionele filmmakers te volgen en elkaars films te bekijken. De prijzen die 's avonds worden uitgereikt, bieden kans op een week internationaal filmfestival in Griekenland, deelname aan activiteiten op de grote Nederlandse filmfestivals of een nieuwe film maken onder begeleiding van twee professionele filmmakers.
Ja