KNHS

Trainingsdriedaagse voor KNHS-leden
15 maart 2011
p1010141

ERMELO (KNHS) - Leden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie kunnen op 18, 19 en 20 mei deelnemen aan de trainingsdriedaagse Op weg naar de top op het KNHS-centrum in Ermelo. Drie dagen lang verzorgen topinstructeurs diverse lessen.

Dressuur is de basis voor iedere discipline. Door in harmonie met het paard samen te werken ontstaat een combinatie die voor de top kan gaan. De basis zorgt voor een ontspannen, losgelaten, gehoorzaam en soepel paard. Om bij de top te komen is goede begeleiding een pré, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om lessen te volgen bij topinstructeurs. Tijdens de trainingsdriedaagse worden de lessen verzorgd door Bart Bax, Tonnie Huberts en Patrick van der Meer.

Programma
Deelnemers krijgen iedere dag twee keer les. Tijdens de dressuurles wordt er gewerkt aan de basis en het gymnastiseren. Naast de intensieve dressuurlessen is het ook belangrijk om te ontspannen tijdens een buitenrit over de prachtige hei of lekker te springen tijdens de les van Marijke de Geus. Op de laatste dag krijgen alle deelnemers naast de dressuurles de mogelijkheid om een dressuurproef te rijden bij Grand Prix juryleden Willemien Blanken of Janine van Twist. De proef wordt vanuit het juryhokje opgenomen en tijdens de proef worden de tips en adviezen door het jurylid ingesproken, zodat de ruiter thuis de band nog vele malen kan bestuderen.

De clinic tijdens de avonduren wordt verzorgd door Theo Hanzon. Hanzon vertelt alle ins en outs over trainen en gaat met een aantal ruiters aan de slag om te laten zien hoe hij de problemen aanpakt.

Deelnemers kunnen samen met hun paard overnachten op het KNHS-centrum.

Om deel te nemen aan de trainingsdriedaagse moet je lid zijn van de KNHS. Het maakt niet uit op welk niveau je als combinatie aan de start komt op wedstrijden. De kosten per persoon bedragen 337,- voor de trainingsdriedaagse, overnachting, maaltijden, stalling en voer.

Meer informatie en het inschrijfformulier staan op de website www.knhs.nl -> KNHS Opleidingen -> Zomerinstructieweken -> Trainingsdriedaagse Op weg naar de top.