Openbaar Ministerie

OM eist drie jaar gevangenisstraf voor overval op man in Noordwijk

15 maart 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen twee mannen drie jaar gevangenisstraf geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk voor hun rol in een overval in Noordwijk. Het gaat om een 50-jarige man uit Katwijk en een 26-jarige man uit Noordwijk. De derde verdachte, een 29-jarige man uit Noordwijkerhout, was niet op de zitting verschenen en zijn zaak werd aangehouden.

De voorlopige hechtenis van de verdachte uit Noordwijkerhout werd op 25 februari geschorst. De twee andere verdachten zitten sinds hun aanhouding in september nog altijd in voorlopige hechtenis.

Volgens het OM overvielen deze drie verdachten op 10 september vorig jaar middenin de nacht een man voor zijn woning in Noordwijk. De man kwam met de dagopbrengst van zijn bedrijf bij zijn woning aan, en de verdachten overvielen hem voor zijn huis. Zij probeerden de twee koffers die het slachtoffer in zijn handen had, van hem af te pakken. In deze koffers zaten grote geldbedragen. De man verzette zich en schreeuwde om hulp.

Omstanders kwamen de Noordwijker te hulp en probeerden de verdachten te pakken. Zij wisten één verdachte, de 26-jarige man uit Noordwijk, tegen te houden. Niet veel later werd de Katwijker door twee mannen gezien in een steegje waar hij zich achter een vuilcontainer schuil hield. Het slachtoffer had ondertussen zijn gestolen geldkoffer in een vlakbij geparkeerde auto gezien. Deze auto bleek van de Katwijker te zijn.

Uit politieonderzoek kwam vervolgens de identiteit van de derde verdachte uit Noordwijkerhout naar voren. Hij werd op 14 september aangehouden. De 26-jarige verdachte uit Noordwijk heeft de overval bekend. De 50-jarige verdachte uit Katwijk ontkent iedere betrokkenheid bij de overval.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.