Gemeente Ede

dinsdag, 15 maart 2011

College presenteert plannen voor Otterlo

info@ede.nl

Op het voormalig terrein van Houtzagerij Pluim in Otterlo kunnen vanaf 2012 29 woningen gebouwd worden. In de jaren daarna (vanaf 2014) komen de voetbalvelden aan de Weversteeg/Onderlangs aan bod. De voetbalvelden zelf worden verplaatst naar de Houtkampweg. De huidige SERO-sportzaal aan de Sportlaan wordt vervangen door een nieuwe. Er wordt gezocht naar oplossingen voor de parkeerproblematiek in Otterlo centrum.

Dit zijn de hoofdlijnen van de Structuurvisie Otterlo die het college van B&W op 15 maart 2011 vastgesteld heeft. De visie geeft het ruimtelijk beleid op hoofdlijnen weer voor de komende 10 jaar. In 2011 zal de structuurvisie uitgewerkt worden in een bestemmingsplan voor de kom van Otterlo.
De Structuurvisie is opgesteld in nauw overleg met Otterlo's Belang en een specifiek hiervoor ingestelde Klankbordgroep. Daarbij is rekening gehouden met het Dorpsplan "Otterlo, de poort van de Veluwe", dat in opdracht van Otterlo's belang opgesteld is.

De structuurvisie ligt gedurende 6 weken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. In die periode kan iedereen die dat wil een inspraakreactie naar B&W sturen.