Gemeente Werkendam
BR>

Aantal sportende kinderen in Land van Altena stijgt

Dit jaar zijn 60 kinderen in het Land van Altena lid geworden van een sportvereniging. Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeenten in het Land van Altena en het Jeugdsportfonds Brabant. Het gaat hierbij om kinderen die het thuis niet breed hebben. Contributie en het bijbehorende sportmateriaal worden tot een maximum van 225 euro vergoed door het Jeugdsportfonds. De kinderen beoefenen dankzij het Jeugdsportfonds nu diverse sporten zoals: zwemmen, paardrijden, voetballen, badmintonnen, judoën, kickboksen, volleyballen, streetdance en gymnastiek.

Â

Geld voor meer kinderen

Leraren, jeugdhulpverleners, buurtwerkers, jongerenwerkers en/of maatschappelijk werkers mogen namens een kind een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds Brabant. Deze mensen zijn vanuit hun werk betrokken bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van een kind. Voor meer informatie of hulp bij het indienden van een aanvraag, kunt u terecht bij onderstaande organisaties:


- Trema Welzijnsinstelling (Werkendam), Frank van Weerlee: 0183-408444


- Stichting Sociaal Cultureel Werk 'De Veste' (Woudrichem), Nicolette van Andel (4 t/m 11 jarigen). Marjolein Nieuwelink (12 t/m 17 jarigen):0183-301710


- Cliëntenpanel Aalburg (Aalburg), Loes Haarmans: 0416-351101


- Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Altena, Arthur Manz: 0183-509016

Â

Laagdrempelige aanvraag Â

De aanvraag voor het sportfonds is laagdrempelig. Dit komt door de mensen die de aanvraag indienen. Zij weten als geen ander of een gezin een bijdrage nodig heeft. Het Jeugdsportfonds kan hier dus op vertrouwen. De voorwaarden voor een aanvraag, kunt u terugvinden op het Brabantse deel van www.jeugdsportfonds.nl. Adopteer het JeugdsportfondsHelp mee om het Jeugdsportfonds te laten groeien en daarmee het aantal kinderen dat kan sporten. Organiseert u activiteiten en/of kent u bedrijven/fondsen waar het Jeugdsportfonds Brabant aan verbonden kan worden, dan wordt het Jeugdsportfonds hier graag van op de hoogte gesteld. Neem hiervoor contact op met Hendrik Boosman, Consulent Jeugdsportfonds Brabant: 06-20799559 of brabant@jeugdsportfonds.nl.

Â

Het Jeugdsportfonds is een landelijke fonds dat zich snel aan het uitbreiden is. Zie www.jeugdsportfonds.nl voor meer informatie.