Uitgeverij Bert Bakker

'Op weg naar Zoar' wint de Stripschapprijs

Sela© - Op weg naar Zoar Op weg naar Zoar van Sela© heeft de Stripschapprijs 2011 in de categorie Nederland Literair gewonnen. De Stripschapprijs is de belangrijkste stripprijs van Nederland.

Op weg naar Zoar verbeeldt een zondag uit het leven van Sela, een Zeeuws meisje van dertien uit een groot gezin. De calvinistische zuil waar Sela en haar familie deel van uitmaken kraakt aan alle kanten. Zullen zij die vanouds hun plaats in Nederland gehad hebben standhouden? Sela heeft 's nachts bizar gedroomd over de problemen en denkt er die dag constant aan terug. Zelfs in de kerk dwalen haar gedachten en reconstrueert ze haar droom. Wordt de zuil van een gewisse ondergang gered of gaat de hele refowereld ten onder? Kan er wel iets goeds uit Sela's dromen komen?

Sela© (1975) leeft en werkt in Zeeland (NL). Ze studeerde in 2006 af als kunstenaar aan de AKV St. Joost te Breda. Sela© ondernam reeds eerder calvinistische projecten zoals de CALVIJN! glossy (2009) en De brede weg als ballenbak (Vleeshal, 2008).
www.sela.nl