Gemeente Zwolle

NL Doet: Doe ook vrijwillig mee

Foto: Ook Zwolle komt in actie voor NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden betrokken organisaties ook dit jaar weer NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Dit evenement vestigt de aandacht op het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving. Ook Zwolle doet mee.

Wethouder Nelleke Vedelaar: "'2011 is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Dit jaar wordt in heel Europa het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet. En dat lukt met zoveel vrijwilligers, ook in Zwolle."

"In Nederland zijn zo'n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Door hun belangeloze inzet voor anderen leveren zij een grote bijdrage aan de maatschappij. Ze verlichten daarmee niet alleen de organisatie waarvoor zij werken, maar ondersteunen ook de mensen die ze helpen.

ook gemeentemedewerkers aan de slag

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2011 steken weer vele duizenden mensen in het hele land de handen uit de mouwen voor vrijwilligersklussen. In Zwolle gebeurt dat ook op 17 maart als 200 medewerkers van de gemeente Zwolle aan de slag gaan samen met Landschap Overijssel, Stichting Present en de Vrijwilligerscentrale Zwolle.

De gemeentemedewerkers gaan bomen snoeien, riet kappen en het natuurlandschap schoonmaken. In verzorgingstehuizen wordt een kopje koffie gedronken met ouderen, een kaartje gelegd, gemusiceerd of een wandeling gemaakt.

Enquête

Hoe denkt u over vrijwilligerswerk en wilt u zich vrijwillig inzetten in Zwolle? Gemeentemedewerkers enquêteren donderdag 17 maart 2011 in het winkelcentrum en huis aan huis. De enquête levert nieuwe informatie voor het gemeentelijke vrijwilligersbeleid en zet hopelijk meer Zwollenaren aan om vrijwilligerswerk te gaan doen.