Gemeente Heumen

Update revitalisering Hoge Brug

De rioolwerkzaamheden die vorige week zijn gestart nemen veel meer tijd in beslag. Op 1 maart is tijdens de bouwvergadering de planning van de werkzaamheden op het
industrieterrein De Hoge Brug besproken.

Op 17 maart wordt gestart met het verwijderen van de klinkers en zandlaag. De aannemer heeft ervoor gekozen om te beginnen bij de ingang van Hoge Brug Noord en werkt dit weggedeelte af tot aan de Texaco. Dit betekent dat die vrijdag dat gedeelte van het Hoge Brug beperkt toegankelijk is voor autoverkeer.

Misschien op zondag 20 maart maar in ieder geval op 21 maart (maandag) zullen de asfaltlagen (onderlagen) aangebracht worden op hetzelfde gedeelte van het industrieterrein. Dit betekent dat die zondag/maandag dat gedeelte van De Hoge Brug beperkt toegankelijk is voor autoverkeer.

Nieuwe deklaag

Na het aanhelen van het straatwerk/rabatdelen verspreid over het totale industriegebied en het frezen van de nu geasfalteerde wegdekken zal het gehele industrieterrein voorzien worden van een nieuwe deklaag. Het frezen van de onderlaag zal geen grote overlast veroorzaken omdat deze werkzaamheden niet over de gehele breedte van de weg tegelijkertijd zal plaatsvinden. In verband met schade is tijdens het frezen parkeren naast het wegdek op dat moment niet toegestaan. De aannemer zal de precieze plaatsen dan ook aangeven.

Voor het aanbrengen van de nieuwe deklaag wordt bekeken of deze werkzaamheden in een weekend uitgevoerd kunnen worden. Volgens planning worden deze werkzaamheden uitgevoerd vanaf half april.

Let op: Uiteraard is deze planning afhankelijk van het weer. Wanneer de weersomstandigheden te slecht zijn dan wordt het asfalteren afgeblazen. U wordt uiteraard zo spoedig mogelijk hierover geïnformeerd.