Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


OLVG opnieuw topwerkgever

Persbericht: OLVG opnieuw topwerkgever

Amsterdam, dinsdag 15 maart 2011

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is voor de derde keer op rij erkend als Topwerkgever. Het `Top Employer' keurmerk wordt verleend door het internationale onderzoeksbureau CRF. Het OLVG vindt de titel belangrijk, omdat die voor (potentiële) medewerkers staat voor (goede) arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en carrièrevooruitzichten. Vandaag publiceert CRF de lijst met Top Employers Nederland 2011.
Topwerkgever 2011

Het OLVG verwierf het keurmerk ook in 2009 en 2010. Het ziekenhuis wil zich onderscheiden met goed werkgeverschap om de huidige medewerkers te behouden en talent aan te trekken. De kwaliteit van de medewerkers bepaalt immers in belangrijke mate ook de kwaliteit van onze zorg. Om de ambities als zorginstelling én als werkgever waar te kunnen maken, investeert het OLVG structureel in haar medewerkers. Voor de kwalificatie topwerkgever is het OLVG beoordeeld op vijf criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur.

Investeren in medewerkers
Aad Schouten, directeur HR, is blij met de erkenning voor het goed werkgeverschap van het OLVG: "We hebben goede scores op alle criteria, maar de beste scores op het gebied van training & ontwikkeling en secundaire arbeidsvoorwaarden. Die twee onderwerpen zijn belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor onze huidige en toekomstige medewerkers. We investeren continu in onze medewerkers. Dat is niet alleen goed voor hen, maar uit zich ook in de kwaliteit van onze zorg."

Santeon ziekenhuizen scoren goed
Naast het OLVG zijn ook alle andere Santeon ziekenhuizen als Top Werkgever 2011 erkend; het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, het Catharina-Ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente Enschede en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein.

CRF
CRF is een onafhankelijk, internationaal opererend bedrijf dat op basis van objectief onderzoek betrouwbare gegevens over werkgevers verzamelt en uitgeeft. Alleen werkgevers die een ruime voldoende halen, mogen zich dat jaar Top Employer Nederland noemen. De rapportages over deze werkgevers publiceert CRF in een boek en op internet.