Politie Zaanstreek-waterland

Man bekent groot aantal auto-inbraken

Koog aan de Zaan, 15-03-2011 o Afgelopen vrijdag meldde een 41-jarige man uit Koog aan de Zaan zich bij de politie Zaanstreek-Waterland. Hij wilde naar eigen zeggen schoon schip maken met zijn verleden en bekende tussen de 30 en 100 auto-inbraken.

Hij stal vooral autoradios, navigatiesystemen en telefoons uit autos die niet op slot stonden in de omgeving van Koog aan de Zaan en Zaandam. Ook verklaarde hij een inbraak gepleegd te hebben in een snackbar.

Helaas heeft de politie slechts een aantal aangiften van auto-kraken in de systemen kunnen terugvinden waarvoor de verdachte verantwoordelijk is. De politie verzoekt daarom iedereen die slachtoffer is geworden van een auto-inbraak, in de omgeving van Koog aan de Zaan en Zaandam, vanaf de periode 2010 tot heden, zich te melden bij de politie via 0900-8844. De verdachte liep in de nachtelijke uren tussen 23.00 uur en 02.00 uur vanuit Koog aan de Zaan via de Westzijde of Parallelweg naar Zaandam. Hij opende autos die op deze straten of directe zijstraten geparkeerd stonden. De verdachte is verhoord, in verzekering gesteld en wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.