Gemeente Dantumadeel


2011

Start aanleg rondweg De Westereen

Gemeente Dantumadiel is begonnen met het kappen van bomen aan de oostkant van De Westereen. Met het kappen van deze bomen en singels is opnieuw een stap gezet in de realisatie van een nieuwe oostelijke rondweg en de `inprikker'.

Zoals afgesproken met de Friese Milieufederatie wordt het gekapte groen zodanig gecompenseerd dat het singellandschap wordt versterkt. Dit betekent dat bomen worden herplant en dat bomen worden bijgeplant. Het kappen moet vóór 15 maart, de start van het broedseizoen, zijn afgerond. Het versterken van bestaande singels door het bijplanten vindt plaats in maart en april van dit jaar.

De nieuwe oostelijke rondweg om Zwaagwesteinde maakt deel uit van het `Centrumplan De Westereen'. Een belangrijke doelstelling van het Centrumplan is om de verkeerssituatie in het dorp te verbeteren. Dit hangt vooral af van de aanleg van een nieuwe rondweg aan de oostkant van het dorp. Deze weg haalt veel verkeer uit het centrum van het dorp weg, wat de leefbaarheid ten goede komt. Bovendien kunnen wegen, met minder verkeersdruk, veiliger ingericht worden.