Gemeente Zwolle

Centrumondernemers: `Nieuwe lente, nieuw begin'

Ondernemers in Zwolle-centrum komen dinsdag 15 maart 2011 bij elkaar op de Jaargetijdenborrel van de Stuurgroep Centrummanagement. Het thema: `Een nieuwe lente, een nieuw begin'.

De afgelopen jaren zijn tientallen nieuwe zaken geopend, en de ondernemers in de binnenstad willen graag die positieve energie benadrukken. Bijna twintig jonge bedrijven laten zich zien in een speciale fototentoonstelling. De borrel vindt plaats in de Broerenkerk en duurt van 17.30 tot 20.00 uur.

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle: "Gesloten deuren en lege etalages in de binnenstad zijn natuurlijk niet goed voor het sentiment. Daarom leggen we als stuurgroep Centrummanagement deze lente graag de nadruk op wat er goed gaat. Want er gebeurt veel moois."

"In de afgelopen jaren zijn allerlei ondernemers de binnenstad van Zwolle komen versterken. Kleine speciaalzaken, grotere winkels en horeca. Ook kregen bedrijven een impuls door nieuw management of is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie. De binnenstad blijft in beweging."

"Juist die nieuwe ondernemers en die ondernemers met nieuwe plannen, brengen verse energie en ideeën. In Zwolle maken we daar graag dankbaar gebruik van om samen te werken aan de toekomst."

Fototentoonstelling

De Jaargetijdenborrel is bedoeld voor ondernemers, maar de fototentoonstelling `Een nieuwe lente, een nieuw begin' van Gerlinde Schrijver is binnenkort ook voor anderen te zien. De Kamer van Koophandel en de gemeente gaan de foto's later dit voorjaar in hun eigen gebouwen ten toon stellen.