Ingezonden persbericht



---



Betreft Amsterdam,

: Uitje ouderen Hercules Seghers Kwartier ( De Pijp) 4 maart 2011

Tien jaar Wijk Servicepunt vaart met de 10 jarige Rederij 't Smidtje

Op dinsdag 15 maart krijgen de ouderen uit de wijk een vaartocht aangeboden door Rederij 't Smidtje. Het Wijk servicepunt is al 10 jaar een begrip in de wijk. Sociaal Wijkmeester Henny van Hoorn, zet zich in voor een beter leefgenot in de breedste zin des woords. Dit servicepunt is een samenwerking met het Stadsdeel Zuid, Ymere en de Politie. Samen met een aantal vrijwilligers houden zij een extra oogje op onder meer haar oudere bewoners Om deze, merendeel zelfstandig wonende Amsterdammers, uit hun mogelijke isolement te halen en meer te betrekken bij de buurt krijgen zij deze vaartocht aangeboden. In de buurt vallen zij bij evenementen in de wijk soms "buiten de boot"en krijgen nu de kans om gezellig in de boot te komen. Rederij 't Smidtje doet er nog een schepje bovenop! Zij hebben Harry Slinger bereid gevonden om een bijdrage te leveren aan deze vaartocht. Harry treedt behalve in het land, ook op als gastheer aan boord van de Slingertocht. Met deze tocht praat deze amuseur vol humor bekende en minder bekende liedjes aan elkaar. Met een lach en een traan wisselt hij die af met leuke en ook persoonlijke verhalen. Het Amsterdamse sentiment kàn deze Mokumer nu eenmaal niet onder stoelen of banken steken. Vanaf het water leert u Amsterdam van een heel andere kant kennen en glijdt de tijd voorbij. De oudere Amsterdammers zullen vele verhalen kunnen aanvullen en uit volle borst meezingen.

Concreet: Op 15 maart 2011 stappen de gasten om 13:30 uur aan boord van de P.C. Hooft bij de steiger t.o. Ruysdaelkade 121 op de hoek bij de Albert Cuypstraat en rond 15:30 uur zijn we weer terug bij dezelfde steiger.

Voor meer informatie over Rederij 't Smidtje en deze vaartocht of voor het aanvragen van foto's kunt u contact opnemen met Eddo Knorringa via eddo@smidtje.nl Ruysdaelkade 174 - 1072 AT - Amsterdam - 020- 670 60 67 - www.smidtje.nl






---- --