Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 11-03-2011

OPIUM VERHALENWEDSTRIJD GROOT SUCCES
Ruim 1800 verhalenvertellers in de race voor publicatie in Avrobode

Begin februari lanceerde AVRO's Opium de verhalenwedstrijd om schrijverstalent in Nederland een kans te geven op een groot podium en zijn of haar talent te etaleren. Opium riep verhalenvertellers op om een beslissend moment uit hun eigen leven of dat van een ander in te sturen in het kader van het Boekenweek-thema 'Curriculum Vitae - Geschreven Portretten'. Er kwamen ruim 1800 inzendingen binnen. Dinsdag 15 maart maakt Nelleke Noordervliet de winnaar van de Verhalenwedstrijd in Opium bekend.

In de bijzondere Boekenweekuitzending maakt de jury die bestaat uit Arthur Japin, Nelleke Noordervliet en Christine Otten bekend wie zich uit maar liefst 1800 inzendingen de schrijver van het winnende verhaal mag noemen. "Er is in korte tijd een overweldigend aantal verhalen binnen gekomen. Dat laat zien dat mensen ontzettend graag hun verhaal kwijt willen. Heel positief dat in tijden van sms'en, blogs en twitter het literair opschrijven van verhalen nog zo populair is. Dat pleit voor de literatuur!", aldus Nelleke.

De tien beste schrijvers zijn live in de uitzending aanwezig, in afwachting of zij direct na de uitzending hun overwinning mogen vieren op het Boekenbal en hun verhaal voor een groot publiek gepubliceerd zal worden in de Avrobode. De beste drie deelnemers zien hoe hun verhaal wordt voorgelezen door niemand minder dan Sesamstraat-voorlezer en acteur Aart Staartjes. Opium geeft verder een impressie van het boekenbal door de jaren heen, én van het Boekenbal anno 2011. Via een live-verbinding doet schrijfster Christine Otten verslag van de sfeer ter plekke.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Avrobode en de winnaar krijgt twee toegangskaarten voor het Boekenbal 2011 die het CPNB beschikbaar stelt.

AVRO Opium met Cornald Maas, elke dinsdag om 20:50 uur bij de AVRO op Nederland 2.

De 76e Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 t/m 26 maart 2011. Meer informatie: www.cpnb.nl.