Dienstenbond CNV

Nieuws

14 maart 2011

Verlenging RBS cao voor 2011

Vakbonden bereiken met RBS een akkoord over een nieuwe cao in 2011 voor de medewerkers van Royal Bank of Scotland in Nederland.

Met uw werkgever is afgesproken dat wij de RBS cao voor 1 jaar zullen verlengen. De achtergrond van deze afspraak is dat RBS Nederland heeft aangegeven te willen onderzoeken hoe de cao beter zou kunnen aansluiten bij het wereldwijde RBS beleid. Om dit studieproces goed vorm te kunnen geven wordt nu, in samenspraak met de vakbonden gekozen voor een verlenging van de huidige cao. Partijen willen de komende cao-periode gebruiken om zich te verdiepen in de mogelijke aanpassingen van de RBS cao. Wij gaan dus de komende maanden, in overleg met de leden en de ondernemingsraad hard aan het werk om de ideeën van uw werkgever over een nieuwe cao te bespreken. Het gaat RBS voornamelijk om de vormgeving van het belonings- en beoordelingssysteem, maar CNV Dienstenbond wenst in dit kader natuurlijk ook een aantal onderwerpen zoals bijvoorbeeld opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerkers te bespreken. Wij komen hier dus zeker nog bij u op terug.

Inhoud van het principe akkoord

1) Looptijd cao: 1 maart 2011 - 1 maart 2012
2) Structurele loonsverhoging: 2% per 1 september 2011 (salarissen, salarisschalen alle Euro-bedragen voor zover niet fiscaal gemaximeerd)
3) Opname van een verwijzing in de cao naar de Group Code of Conduct en Group Policy Framework met dien verstande dat medewerkers gehouden zijn zich een goede medewerker te tonen en zich aan de gedragsregels van de RBS group te houden. De specifieke gedragsregels zijn met de Ondernemingsraad in Nederland besproken of zullen op korte termijn besproken worden, conform toepasselijke regelgeving.

Stemmen
CNV Dienstenbond legt het principeakkoord positief aan u ter stemming voor. Ondanks dat er weinig inhoudelijke afspraken zijn gemaakt, zijn wij wel blij met het behoud van de huidige cao afspraken en een redelijke loonstijging. Daarnaast hechten wij veel waarde aan het goed en tijdig aanvangen van gesprekken over grotere wijzigingen van de cao, zodat we dit traject zorgvuldig kunnen doen.
Met bijgaande reactieformulier kunt u vóór vrijdag 25 maart a.s. uw stem uitbrengen.
Wij horen graag uw reactie!

Sociaal Plan
Binnenkort komen wij ook nog met uw werkgever te spreken over het sociaal plan van RBS. RBS wilde dit onderwerp niet koppelen aan de cao besprekingen en dus zal hierover een aparte onderhandelingsronde plaatsvinden in het voorjaar van 2011. Wij komen hier natuurlijk bij u op terug.

Vragen
Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag en kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Sandra Hendriks. U kunt haar bereiken via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5670685.