Dienstenbond CNV

Nieuws

14 maart 2011

Overgang RNTC van de baan

Onlangs hebben CNV Media en FNV KIEM hun leden bij het Trainings Centrum van de Wereldomroep geraadpleegd over het van werkgevers-zijde gestelde eindbod. De uitslag was duidelijk: de leden wezen het bod unaniem af. Tot verbazing van de vakorganisaties heeft de directie nu aangegeven geen behoefte te hebben aan nader overleg. De overgang van RNTC `is van de baan'.

De oprichting van de nieuwe fusieorganisatie - een combinatie van Press Now en Free Voice - gaat door. Maar, zoals het er nu naar uit ziet, zal RNTC geen deel uit gaan maken van de nieuwe organisatie. De medewerkers en hun werkzaamheden blijven gewoon onderdeel van de Wereldomroep. Waarbij de directie dan wel aangeeft dat RNTC hiermee in een `sterfhuis' constructie terecht komt: het is maar de vraag, aldus de directie, of op de langere duur deze werkzaamheden kunnen worden voortgezet.

Dit alles tot verbazing van de vakorganisaties. Immers, de medewerkers van het RNTC waren zeker enthousiast over de nieuw te vormen organisatie. Zo zeer zelfs, dat zij bereid waren een versobering van hun arbeidsvoorwaarden op de koop toe te nemen. Het eindbod van de werkgever was echter al te gortig. Tenminste wilde het personeel dat de lonen niet volledig bevroren zouden worden en dat ze structureel gecompenseerd zouden worden voor de overgang van een 36-, naar een 38-urige werkweek. Alleszins redelijke eisen, zeker als men beseft dat het hier uiteindelijk gaat om `overgang van onderneming.' Wij hopen dan ook dat de directie op haar besluit terugkomt en het overleg heropent, om tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te komen.

CNV Media en haar collega bond FNV KIEM willen de leden graag spreken over de ontstane situatie. Daarom nodigen wij u uit om op 21 maart aanstaande, om 13:30 met ons van gedachten te wisselen.

Ledenbijeenkomst RNTC
Maandag 21 maart
13:30 uur

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.