Gemeente Dantumadeel


Koninginnemarkt Damwâld gaat toch door

Na de berichtgeving in diverse media over het niet doorgaan van de Koninginnemarkt in Damwâld, besloot het college van burgemeester en wethouders van Dantumadiel om een overleg in te plannen met de organisatie. Na dit overleg werd besloten om de Koninginnemarkt dit jaar toch in de huidige vorm door te laten gaan. Na de editie van dit jaar komt er een nieuw overleg, om te kijken hoe dit evenement in de toekomst georganiseerd gaat worden.

In het overleg tussen de gemeente en de organisatie kwam naar voren dat het kostenaspect het grootste struikelblok was voor de organisatie. De gemeente Dantumadiel heeft echter geen subsidies voor Koninginnemarkten. Ondanks dat besloot de organisatie het evenement op 30 april toch te organiseren, volgend jaar wordt er mogelijk naar een andere oplossing gezocht. "We zijn blij dat de Koninginnemarkt dit jaar toch doorgang kan vinden. Het is een evenement met een lange traditie en het is goed voor de leefbaarheid in Damwâld", aldus het college van Dantumadiel.
Mensen die op de Koninginnemarkt in Damwâld willen staan, kunnen zich opgeven bij het Eethuisje `Het Centrum' in Damwâld via (0511) 42 17 99. De organisatie beschikt over een beperkt aantal meters standplaatsen, dus vol = vol.