Politie Groningen

Dinsdag 15 maart 2011

Provincie Groningen, 15-03-2011

Winkeldief op heterdaad betrapt

GRONINGEN Een 70-jarige Groninger werd maandagmorgen op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De man nam 3 blikjes bier weg uit een schap bij een supermarkt aan het Linnaeusplein. Twee blikjes verdwenen zonder af te rekenen in zijn tas en 1 rekende hij af. Voorbij de kassa werd hij gesnapt, aangehouden en overgedragen aan de politie.

Overlastcontrole Martinikerkhof
GRONINGEN De politie voerde maandagmiddag een overlastcontrole uit op het Martinikerkhof in Groningen. Tijdens deze regelmatig terugkerende controle op overlast veroorzakende aanwezigen, werd een 51-jarige stadjer aangehouden. De man die bier zat te drinken werd hiervoor bekeurd maar bleek ook nog een dag te moeten zitten. Hij beledigde hierna de politie door ze uit te schelden voor kneusjes en werd aangehouden. Een 47-jarige Groninger bleek nog een hechtenis van 3 dagen uit te moeten zitten en werd eveneens aangehouden en ingesloten. Een 48-jarige Groninger kon zich niet legitimeren en ging op de bon. De man had nog een geldboete van 180 of 2 dagen zitten open staan. Ook hij werd ingesloten.

Op de bon voor belediging politie
GRONINGEN Een 27-jarige Groninger werd maandagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat aangehouden terzake belediging. Nadat hij bekeurd werd voor het besturen van een auto met een niet goedgekeurde uitlaatdemper en geen rijbewijs wilde tonen (die hij na later bleek wel bij zich had), vond hij het nodig om de politie in het bijzijn van zijn vriendin te beledigen. Deze probeerde, zonder resultaat, het recalcitrante onbeschofte gedrag van haar vriend te voorkomen. De man had kort daarvoor bij een vriend in de auto gezeten die eveneens voor een niet gekeurde uitlaat een bon kreeg.

Bromfietser gewond na aanrijding
GRONINGEN Een 31-jarige bromfietser uit Groningen raakte maandagmiddag gewond na een aanrijding op de Friesestraatweg. De man wilde vanuit een oprit de Friesestraatweg oprijden in de richting van de Kraneweg. Hierbij zag hij een 26-jarige autobestuurder uit Löningen (Duitsland) die uit de richting van de Kraneweg naderde over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser per ambulance met rugklachten werd overgebracht naar het Martiniziekenhuis.

Winkeldieven betrapt
GRONINGEN De beveiliging van een warenhuis in de Herestraat hield maandagmiddag een 26-jarige inwoonster van Groningen aan. De vrouw nam een rolletje filet American mee zonder af te rekenen en at de inhoud op. Ze werd overgedragen aan de politie. Tijdens onderzoek bleek dat ze twee uur voor deze diefstal eveneens betrapt was bij een ander warenhuis in het centrum en op 9 maart bij een supermarkt aan het Linnaeusplein. De vrouw werd in verzekering gesteld.

GRONINGEN Twee meisjes van 14-jaar uit Groningen zijn maandagmiddag eveneens aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo haalde bij een elektronicazaak aan de Westerhaven een telefoonhoesje uit de verpakking, deed deze om de telefoon van één van de dames, en liep zonder af te rekenen de zaak uit. Buiten werden ze door een medewerker aangehouden en overgedragen aan de politie.

Inbreker aangehouden
GRONINGEN Getuigen zagen maandagmiddag een 19-jarige buurtgenoot in een woning aan de J.M. den Uylstraat rond scharrelen. Omdat de bewoners niet thuis waren en ze het niet vertrouwden, werd de politie ingeschakeld. Deze trof de jongeman kort hierna in zijn ouderlijke woning aan. Omdat hij geen duidelijke verklaring af kon leggen over zijn aanwezigheid in de betreffende woning en er goederen bij hem werden aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn uit die woning, werd hij aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Knapen vernielen bewakingscamera
VEENDAM De politie heeft maandagmiddag twee knapen van 15 jaar uit Veendam aangehouden voor vernieling van een bewakingscamera. Op aanwijzing van getuigen werd het duo betrapt tijdens het vernielen van een bij de Albert Heijn aan het Veenlustplein aan de muur hangende camera. Ze bekenden de vernieling en gaan het Halt-traject in.

Alcomobilist verliest gestolen lading

WINSUM Een 53-jarige automobilist uit Winsum is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. De man reed over de Meeden in Winsum. Agenten zagen houten palen uit de achterbak steken en zagen de achterklep van de auto op en neer slaan. Toen zij de man wilden controleren, verhoogde hij zijn snelheid. Op de Gouw verloor hij de houten balken. De man maakte nog een rondje, maar voldeed uiteindelijk aan het stopteken. Hij bekende de balken te hebben weggenomen bij een bouwplaats even verderop. Hierop is de man aangehouden voor diefstal. Bij controle bleek de bestuurder bovendien gedronken te hebben. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 0,75 te hebben. De man is ingesloten voor verhoor. De houten palen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt brand autos

TER APEL De politie stelt een onderzoek in naar de brand van twee autos aan de Zanglijster in Ter Apel. Rond 2.30 uur in de nacht van maandag op dinsdag zijn twee geparkeerde autos volledig uitgebrand. De autos stonden onder een carport, waardoor ook gevaar voor de woning is ontstaan. De brandweer kon echter voorkomen dat het vuur oversloeg. De autos kunnen als verloren worden beschouwd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Buurman aangehouden na vernieling ruit

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had bij een buurman verderop in de Pyrietstraat een ruit ingeslagen. Hij liep hierbij ook verwondingen op aan zijn hand. Toen agenten bij de man aan de deur kwamen, bekende hij de vernieling. De oorzaak zou liggen in een slepend conflict tussen de buurmannen. De Stadjer is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.