Madison International Realty sluit $510 miljoen Real Estate Liquidity Fund IV

Persbericht van PR Newswire

NEW YORK, March 15, 2011 /PRNewswire/ -- Madison International Realty kondigde vandaag de sluiting aan van haar laatste fonds, het Madison International Real Estate Liquidity Fund IV, LP (MIRELF IV) met $510 miljoen liquide verplichtingen.
Madison International Realty is een private equity firma in vastgoed die illiquide en/of gedeeltelijke eigendomsbelangen verwerft, waaronder joint ventures, commanditaire vennoten en co-investment belangen in Klasse A vastgoed en portfolios van investeerders die op zoek zijn naar een vroege exit strategy. Het bedrijf biedt ook equity voor herkapitalisatie, schuldsaneringen, en voor het monetariseren van embedded equity in bestaande ownership entities. Madison investeert als principal namens haar private equity fonds.
"The sluiting van Madison International Real Estate Liquidity Fund IV, ons nieuwste fonds, is een belangrijke mijlpaal voor ons," zei Ronald Dickerman, Madison founder en president. "Wij zijn erg blij met de brede steun die wij hebben gekregen van onze binnenlandse en internationale investeerders."
Het fonds heeft haar doelstelling van $400 miljoen overschreden met een uiteindelijke sluiting van $510 miljoen, aldus Dickerman. Madison, met meer dan $1 miljard in capital commitments, investeert uitsluitend in gestabiliseerd core quality vastgoed en portfolios in de VS, het VK en West-Europa. De firma verwerft potentiële investeringsbelangen van investeerders uit de hele wereld. "Onze product sourcing channels zijn drukker dan ooit. Wij geloven dat Madison goed gekapitaliseerd is en klaar om houders van deelbelangen met liquiditeit te steunen," zei Dickerman.
Investeringen van MIRELF IV zijn ondermeer het Chrysler East Building op 666 Third Avenue in New York. Madison verwierf extra partnership belangen in het prestigieuze kantoorpand in Manhattan met een vergroting van haar belang van 38,5% naar 48,9%. Andere Madison portfolio investeringen zijn ondermeer 300 Park Avenue en 520 Madison Avenue in New York City; One Bush Street, San Francisco; en het Devonshire House, Londen.
Informatie over Madison International Realty
Madison International Realty (http://www.madisonint.com) is een toonaangevende liquidity provider aan vastgoedinvesteerders wereldwijd. Madison biedt joint venture en preferred equity capital aan vastgoedeigenaren en investeerders die geïnteresseerd zijn in de deleveraging van hun vastgoed; op zoek zijn naar een exit strategy; of bestaande sponsors die hun eigendomspositie willen verkopen. De firma biedt equity voor herkapitalisatie , partner buyouts en kapitaalinjecties; en verwerft joint venture, limited partner en co-investment belangen als principals. Madison, met meer dat $1 miljard in capital commitments, investeert uitsluitend in secundaire transacties en richt zich uitsluitend op bestaande properties en portfolios in de VS, het VK en West-Europa. De firma, opgericht in 1996, heeft kantoren in New York, Londen en Frankfurt, Duitsland.

Madison International Realty

CONTACT: Michelle Manoff, Rubenstein Public Relations, +1-212-843-8051,mmanoff@rubensteinpr.com