Ingezonden persbericht


Auping voorjaarscollectie: pure materialen in stijlvolle dessins

Deventer, 15 maart 2011 ­ Dee dagen worden langer, de nachten korter: de lente breekt aan. Om je te helpen bij het afschudden van de winterblues, introduceert Auping een frisse voorjaarscollectie bedtextiel. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en katoensatijn garandeert een goede ventilatie voor een gezonde nachtrust.

Of je nu houdt van klassiek of trendy, de voorjaarscollectie van de Nederlandse beddenfabrikant biedt voor ieder wat wils. De collectie kenmerkt zich door een ingetogen, maar chique uitstraling: rustgevende ontwerpen uitgevoerd in hoogwaardige stoffen.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Harmony taupe AU V11

Luxe in de lente
Het klassieke confectiedessin Harmony van hoogwaardig percale katoen heeft door gebruik van een contrasterend stiksel en een elegante plooienrij een luxueuze uitstraling. Het overtrek is verkrijgbaar in de kleuren taupe, ecru en dark brown.

Afbeelding: dessin Harmony

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Pure white bedspread

Plum tree
Heb je liever een eigentijds design? Kies dan voor de kleurencombinatie van Plum tree. Een vrolijke, geborduurde pruimenbloesemtak op een wit overtrek van hoogwaardig percale katoen, uitermate passend bij het voorjaar.

Afbeelding: Plum tree white & Pure white

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Maple white AU V11 00

Double face overtrekken
Het dessin Maple is een organisch patroon van sierlijke penseelstreken. Dit heerlijk zachte dekbedovertrek van het fijnste katoen is 'double-face' uitgevoerd waardoor op beide zijden een prachtig ontwerp zichtbaar is. Er is een zwartwit/witzwarte en een blauwzwart/witzwarte uitvoering verkrijgbaar.

Afbeelding: Maple white (zw/wz)

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Ikat taupe AU V11 033

Geleidelijke kleurovergang
De bijzondere weeftechniek van Ikat zorgt voor een chique uitstraling. Door het gebruik van een jacquardtechniek gaat de donkere kleur geleidelijk over in een lichte, zoals de donkere winterdagen plaats maken voor het lentelicht. Ook dit overtrek is tweezijdig te gebruiken.

Afbeelding: Ikat taupe

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Makabo blue AU V11 01

Eigentijdse ontwerpen
Het ontwerp Makabo laat de grillige vormen en kleurschakeringen zien van de Afrikaanse tie-dye techniek. De zomerse sprei Pure maakt de collectie compleet. Gemaakt van hoogwaardig wafeldoek en afgewerkt met een brede satijnen rand, laat deze sprei de winter definitief achter zich. Pure is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

Afbeelding: Makabo blue

Prijs en beschikbaarheid
Alle dekbedovertrekken van de Auping Voorjaarscollectie 2011 zijn beschikbaar in een- en tweepersoonsuitvoeringen vanaf ¤ 79,-. Naast dekbedovertrekken bevat de collectiie ook spreien in verschillende kleuren en dessins. Deze zijn beschikbaar vanaf ¤ 149,-. De Auping Voorjaarscolllectie 2011 is vanaf eind maart verkrijgbaar bij Auping dealers. Naast de nieuwe collectie is ook een aantal doorlopende dessins in de winkels te vinden.

Beeldmateriaal
Bovenstaande afbeeldingen en aanvullend beeldmateriaal zijn te downloaden van onze beeldenbank: www.aupingdatabase.nl

inlog: aupingpers
wachtwoord: auping

Over Auping
Koninklijke Auping bv is de grootste zelfstandige Nederlandse beddenfabrikant met drie productielocaties in Nederland. Vanaf 2013 wordt vanuit een nieuwe vestiging in Deventer geproduceerd, waarbij de 'Cradle to Cradle' filosofie wordt toegepast. Er zijn verkoopvestigingen in diverse Europese landen. Auping begon in 1888 als smederij in Deventer. Met de spiraalbodem zette Johannes Auping meer dan 120 jaar geleden een nieuwe trend. Het bedrijf specialiseerde zich daarna in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Door voortdurend te investeren in innovatie en ontwerp is Auping altijd trendsettend geweest in slaapcomfort. Daarbij ligt de focus op drie kerneigenschappen: ondersteuning, drukverlaging en ventilatie.

Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.auping.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht