Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 15 maart 2011

Peter Heintze hoofd Onderzoek en Kennisontsluiting bij NCDO

Per 1 mei wordt Peter Heintze hoofd van de afdeling Onderzoek en Kennisontsluiting bij NCDO. Hij is op dit moment nog directeur van de Evert Vermeer Stichting (EVS). NCDO werkt aan een omvorming tot kenniscentrum op het gebied van internationale samenwerking en wereldburgerschap. De afdeling Onderzoek en Kennisontsluiting houdt zich bezig met het verzamelen, toegankelijk maken en uitdragen van kennis over internationale samenwerking en draagvlak hiervoor in Nederland. Daarnaast voert de afdeling zelfstandig publieksonderzoek uit, zoals de IS Barometer.

Over zijn nieuwe functie zegt Heintze: "NCDO staat voor de fantastische uitdaging een brug te slaan tussen mondiale ontwikkelingen enerzijds en de alledaagse belevingswereld van de Nederlandse burger anderzijds. In een tijd waarin de wereld sterk verandert en de toon en inhoud van het maatschappelijke en politieke debat in Nederland ook snel verandert, wil ik graag een bijdrage leveren aan de ambitie van NCDO".

Bij EVS zijn onder de leiding van Peter Heintze de activiteiten van de Evert Vermeer Stichting gegroeid en vernieuwd. Zo verdubbelden de bezoekersaantallen van de Afrikadag, een groot jaarlijks evenement over internationale samenwerking. Daarnaast werd Fair Politics in het leven geroepen, waarmee EVS in politiek Den Haag en bij de Europese instellingen in Brussel permanent opkomt voor een meer coherent beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden. EVS ontwikkelde zich hiermee tot een relevante gesprekspartner van Tweede Kamer, ministerie van Buitenlandse Zaken, Europees Parlement en Europese Commissie. Voordat Peter Heintze directeur EVS werd, werkte hij vijftien jaar als journalist bij de publieke omroep, onder andere als buitenlandverslaggever van VARA Radio.



Ingezonden persbericht