Ingezonden persbericht


Toshiba breidt Satellite C-serie uit met notebooks

voorzien van grote schermen

Desktopvervangers geknipt voor prijsbewuste consument

untitled

Specificaties C670


* CPU: Intel(TM) Core(TM) i3 of ii5, Intel(TM) Pentium P6200 (C670); AMD E240, E350 (C670D)


* Microsoft(TM) Windows 7 Home Premium (64-bit)


* RAM: maximaal 8 GB DDR3 (1.066 MHz)


* 2,5-inch HDD (5.400 rpm) tot 640 GB


* 17,3' TruBrite(TM) LED HD+-display (16:9), 1.600 x 900 pixels, 200 cd/m2; responstijd: 8 ms


* GPU: geïntegreerde graphics (Intel(TM) Graphics Media Accelerator HD) of dedicated graphics (NVIDIA(TM) GeForce(TM) 315M, 512 MB VRAM) (C670); AMD Processor E-serie met AMD Radeon(TM) HD 6310 Graphics en AMD Dual-Core Processor E-serie met AMD Radeon(TM) HD 6310 Graphics (C670D)


* 2 x USB 2.0, Multi-Card Reader, Fast Ethernet LAN


* WLAN (802.11 b/g/n)


* Tiencijferig numeriek keypad, multi-touch touchpad


* Gewicht: vanaf 2,8 kg


* Afmetingen (B x D x H): 413,6 mm x 270 mm x 28,0 mm (voorzijde) / 37,9 mm (achterzijde)


* DVD SuperMulti Drive (Double Layer)


* Toshiba Media Controller, Toshiba LifeSpace


* VGA-webcamera met Toshiba Face Recognition en microfoon

Breda, 15 maart 2011 - Toshiba Information Systems Benelux completeert zijn no-nonsense Satellite C-serie met twee nieuwe notebooks voorzien van een 43.9 cm (17.3'') beeldscherm: de C670 en C670D. Deze notebooks bieden alle elementaire functies van een computer tegen een instapprijs. De Satellite C670 en C670D zijn uitgerust met respectievelijk een Intel(TM)-CPU en een AMD-processor.

'Met hun grote beeldscherm zijn de Satellite C670 en C670D de ideale desktopvervangers voor gebruikers die voornamelijk thuis achter de computer zitten en voor wie mobiliteit geen basisvereiste is.' zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. 'Ondanks hun schappelijke prijs bieden de notebooks uit onze C-serie gebruikers met een beperkt budget alles wat ze nodig hebben om volwaardig te kunnen computeren. E-mailen, websurfen en sociaal netwerken (inclusief webchatten) en werken met standaard kantoorapplicaties of genieten van multimedia-entertainment, het kan allemaal. Gebruikers hoeven dus geen concessies te doen als het gaat om functionaliteit.'

Ergonomisch toetsenbord

De Satellite C670 en C670D hebben een plat, ergonomisch toetsenbord met een geïntegreerd tiencijferig numeriek keypad, waardoor gebruikers beter met cijfers, bijvoorbeeld in spreadsheets, uit de voeten kunnen. Ook gamen gaat gemakkelijker: 'characters' zijn eenvoudig aan te sturen. Bovendien kan de gebruiker met behulp van het royale multi-touch touchpad simpel scrollen, terwijl de ingebouwde webcamera met Toshiba Face Recognition hem in staat stelt in te loggen zonder een wachtwoord te hoeven intypen. Verder biedt de royale harde schijf met maximaal 640 GB voldoende ruimte om foto's, muziektracks, video's en documenten op te slaan.

één met de digitale wereld

Dankzij de twee USB 2.0-poorten is het een fluitje van een cent om randapparatuur, zoals camcorders, externe harde schijven of smartphones, aan te sluiten. De WLAN-interface geeft vlot toegang tot draadloze thuisnetwerken en internet.

Robuust ontwerp

Het robuuste ontwerp schroeft de toch al aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding van de nieuwe Satellite C670 en C670D nog verder op. Het reliëfoppervlak van de palmrest en beeldschermcover is zeer krasbestendig en maakt vingerafdrukken minder zichtbaar. De klant kan kiezen uit twee kleurstellingen: beide nieuwe Satellites zijn verkrijgbaar in zowel een zwarte als een witte uitvoering.

Beschikbaarheid en prijzen

De zwarte Satellite C670 en C670D zijn per direct leverbaar tegen een adviesprijs vanaf ¤ 499, iinclusief BTW (C670) en vanaf ¤ 449, inclusief BTW (C6700D). De witte uitvoeringen zijn, naar verwachting, beschikbaar in mei 2011.

N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

PERSARCHIEF

FOTO'S

PRESS LOUNGE

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.