Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

150 Gelderse talenten naar WK

Olympisch Netwerk Gelderland heeft ruim 150 sporttalenten en topsporters uitgenodigd om inspiratie op te doen tijdens de WK Baanwielrennen, volgende week in Apeldoorn. Dit is mogelijk door een samenwerking tussen Saxion Hogeschool, ROC Aventus, Libéma Profcycling en Topsport Gelderland. Talentbegeleider en voormalig Olympisch schutter Dick Boschman: "Nu dit topevenement hier in Apeldoorn gehouden wordt, vinden we als Olympisch Netwerk Gelderland dat we deze kans niet mogen laten lopen, om de toppers van de toekomst kennis te laten maken met een wereldkampioenschap. Hopelijk raken ze hierdoor nog meer geïnspireerd en zijn ze in de toekomst minder onder de indruk van dergelijke indrukwekkende entourages." Topsporters en talenten uit de zeven gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen, beter bekend als regio Stedendriehoek worden op de eerste dag van het WK verwacht. Tevens ontvangen bedrijven en instellingen die reeds partner zijn van het faciliteitennetwerk van Olympisch Netwerk Gelderland regio Stedendriehoek een uitnodiging om het WK ook op woensdag 23 maart te bezoeken.

In een ander traject zullen tijdens de WK jonge talenten uit het Gelderse Olympisch Netwerk actief zijn bij het rondleiden van bezoekers uit bedrijfsleven en politiek. Zij zullen de bezoekers in een 'Expert Tour' door Omnisport Apeldoorn meer over hun leven als topsporter vertellen.

Olympisch Netwerk Gelderland

Het Olympisch Netwerk Gelderland ondersteunt sporttalenten, sportverenigingen, coaches, topsporters, sportbonden, bedrijven, scholen en andere instellingen bij het realiseren van een goed sportklimaat. Het netwerk stimuleert een sportklimaat in Gelderland waarin breedte- en topsport elkaar optimaal versterken.

Sporters met een status van NOC*NSF ontvangen een Gelderse topsportpas en krijgen daarmee toegang tot extra faciliteiten en ondersteuning.

Bedrijven, instellingen en sportverenigingen die een bijdrage leveren aan de sport en zich aansluiten bij het netwerk worden betrokken bij netwerkbijeenkomsten en profileren zich als partner van het Olympisch Netwerk.

Het Olympisch Netwerk Gelderland werkt met verschillende front offices door de hele provincie. Zij voeren het beleid van het Olympisch Netwerk Gelderland uit en worden bemand door mensen met een achtergrond in de (top)sport. Sinds 1 september 2010 is het front office Stedendriehoek actief.

Het Olympisch Netwerk Gelderland is opgezet door de Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland.

Meer informatie over de WK en kaarten bestellen: www.wkbaanwielrennen.nl Volg de WK Baanwielrennen ook via twitter: @wkbaan2011

EINDE PERSBERICHT