Ingezonden persbericht


EMS 2010 onderzoek toont aan;

CNN nummer 1 internationale nieuwszender in Europa, Midden-Oosten en Afrika

CNN neemt de toppositie onder de internationale nieuwszenders in wanneer het gaat om maandelijks en wekelijks bereik onder de elite in de gecombineerde regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dat concludeert onderzoeksbureau Synovate in haar jaarlijkse EMS Survey.

Voor de eerste keer heeft Synovate gegevens gecombineerd uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Mediabedrijven zijn hierdoor in staat om het bereik onder hun vaste doelgroep nader te analyseren.

Voor adverteerders op CNN betekent het dat zij met hun keuze voor CNN hun geld op de juiste manier hebben besteed.

Voor wat betreft het maandelijkse cross-media bereik (TV + online), positioneert CNN zich in EMEA aan de top met een bereik van 41.1% boven BBC World News plus BBC websites (40.0%), Euronews (30.6%) en Sky News (28.3%).

De EMS EMEA resultaten tonen ook aan dat CNN de voorkeur geniet van de zakenelite. CNN leidt bij alle metingen onder doelgroepen als zakenreizigers en besluitvormers. Voor wat betreft het maandelijks bereik kiezen 54,8% van de zakenreizigers voor CNN, boven 45,1% voor BBC World News, 36,6% voor Euronews en 35,9% voor Skynews. In de groep van besluitvormers kiest 44,4% maandelijks voor CNN, 35,6% voor BBC World News, 28,2% voor Euronews en 27,8% voor Sky News.

EMS/EMEA onderzoek

EMS EMEA 2010 is een combinatie van EMS Europe 2010, EMS Middle East 2009 (met meest recente data) en EMS Africa 2010.

De groep waaruit gegevens zijn verzameld bestaat uit 50.847.000 personen uit de hogere klasse in de verschillende regio's' (top 13% inkomen in Europa en het Midden-Oosten en top 15% inkomen in Afrika). Het onderzoek vond in totaal in 33 landen plaats (20 in Europa, 8 in het Midden-Oosten en 5 in Afrika).

CNN
CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht