NETASQ overtreft haar doelstellingen voor 2010


Het lanceren van talrijke updates en innovaties blijkt een succesvolle strategie

Breda, 20110315 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security-oplossingen, heeft de resultaten over het afgelopen financiële boekjaar bekend gemaakt. De omzet van het concern steeg met 15% en de operationele winsten namen met 25% toe. NETASQ verkocht in totaal ruim 12.000 appliances met bijbehorende diensten en servicecontracten, waarmee de totale verkoop van appliances uitkomt op 75.000 stuks verdeeld over veertig landen. De ambitieuze groeistrategie van NETASQ focust vooral op technische innovaties. Het afgelopen jaar nam het personeelsbestand van NETASQ met 15% toe, waarbij vooral nieuwe medewerkers werden aangenomen voor onderzoek en ontwikkeling.

Voor NETASQ was 2010 ook een jaar van internationale uitbreiding, dankzij de opening van een nieuw verkoopkantoor in Dubai, een belangrijke stad voor Afrika en het Midden-Oosten, is de positie op die markten behoorlijk versterkt. Ook werden de eerste succesvolle stappen gezet in Oost-Europa. Het succes van de internationale uitbreiding was goed zichtbaar tijdens de NETASQ Security Academy, waar ruim 250 partners uit Europa, India, Midden-Oosten en de Verenigde Staten waren verzameld.

NETASQ lanceerde het afgelopen jaar tien nieuwe productinnovaties, waaronder een compleet nieuwe productlijn die op het gebied van virtualisatie de kijk op security radicaal veranderde. Met de nieuwe reeks aan VMware en Citrix gecertificeerde virtual appliances heeft NETASQ een nieuwe standaard neergezet voor netwerkbeveiliging. Daarnaast was de lancering van de NETASQ Event Analyser een groot succes. Deze oplossing stelt bedrijven in staat om hun eigen veiligheidsbeleid goed te monitoren en om te voldoen aan alle compliancy-eisen. Een ander belangrijk succes heeft NETASQ behaald in de enterprisemarkt en de markt voor grote datacenters, in deze segmenten is de verkoop gestegen met 50%. Hiervoor zijn met name de NETASQ NG1000-A en NG5000-A appliances verantwoordelijk. Deze staan volledig garant voor business continuïteit, een uitstekende performance en modulariteit.

De succesvolle technologische vernieuwingen hebben NETASQ een aantal prestigieuze prijzen opgeleverd. Zo heeft Gartner NETASQ aangeduid als visionair binnen het Magic Quadrant voor Unified Threat Management (UTM). In Frankrijk zijn zij onderscheiden met de OSEO Prize in de Deloitte Technology Fast 50 voor Noord-Frankrijk, de Prix de l’Ambition van Banque Palatine in de categorie internationale bedrijven in Noord-Frankrijk en een nominatie voor de Franse Entrepreneur of the Year award in 2010. Deze onderscheidingen zijn een erkenning voor NETASQ als innovatieve, dynamische marktleider binnen de security branche.

“Samen met ons wereldwijde partnerkanaal hebben we een indrukwekkende prestatie neergezet”, zegt François Lavaste, President of the Board of Directors bij NETASQ. “Onze bestaande distributiepartners, maar ook nieuwe gecertificeerde partners hebben een belangrijke rol gespeeld bij onze talrijke succesvolle productlanceringen. Hun expertise en betrokkenheid bij klantprojecten zorgen voor tevreden en trouwe klanten en vormen een belangrijk onderdeel van ons gezamenlijk succes. De afgelopen jaren is onze omzet en winst, ondanks de economische crisis, solide gegroeid. Dit geeft ons het vertrouwen om op dezelfde voet door te gaan. Ook in 2011 gaan we door met innoveren, vooral omdat we merken dat de unified network security markt flink aantrekt. We scherpen onze innovatieve en ambitieuze strategie zelfs nog iets aan en gaan ervoor om ons resultaat van 2010 te overtreffen.”

Over NETASQ
Met meer dan 75.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 750 partners verspreid over veertig landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com





Ingezonden persbericht