Nieuwe E-SSOM geeft eindgebruikers razendsnel toegang tot applicaties


Nieuw in SSO-oplossing is Fast User Switching en Follow Me funtionaliteit

Baarn, 20110315 -- Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management oplossingen, introduceert een nieuwe versie van Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM). De belangrijkste nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn Fast User Switching en Follow Me. Met Fast User Switching hebben eindgebruikers zeer snel toegang tot hun applicaties door het trage inlogproces van Windows te omzeilen. Een gebruiker is binnen enkele seconden ingelogd. In geval van Follow Me wordt een openstaande sessie automatisch gekoppeld aan een gebruiker zodra deze zich bekend maakt op een werkstation.

Fast User Switching & Follow Me

Bij veel organisatie wordt een PC door meerdere personen gebruikt. Om geen kostbare tijd te verliezen met inloggen binnen Windows en opstarten van applicaties wordt vaak gebruik gemaakt van één generiek user account. Dit is echter niet veilig omdat gebruikers zo onterecht toegang krijgen tot bepaalde informatie. Dat is een doorn in het oog als het gaat om audits en compliancy. Met Fast User Switching is een werkstation inclusief applicaties snel beschikbaar. Een gebruiker hoeft alleen maar in te loggen op E-SSOM in plaats van het trage Windows, waarna de applicaties waarvoor hij geautoriseerd is automatisch worden opgestart en er automatisch op ingelogd wordt. Als de applicatie al is opgestart, dan hoeft er alleen op inlogt te worden. Door gebruik te maken van een smartcard (gebruikerspas) kan dit proces nog verder vereenvoudigd en versneld worden. Wanneer een gebruiker de smartcard in de lezer doet, wordt dit herkend door E-SSOM en wordt de gebruiker automatisch gewisseld, ingelogd en worden de juiste applicaties opgestart, zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen.

De Follow Me functionaliteit is een alternatief voor Fast User Switching en werkt alleen in combinatie met Citrix of Terminal Services. De gebruiker start met het inloggen op het netwerk en het opstarten van de benodigde applicaties (E-SSOM zorgt voor het automatisch inloggen). Als deze gebruiker van werkplek wisselt dan heeft hij de mogelijkheid om de ingelogde sessie ‘mee te nemen’ naar een andere werkplek. De gebruiker heeft direct toegang tot de al eerder gestarte desktop met de openstaande applicaties. Net als bij Fast User Switching is het mogelijk om het wisselen van gebruikers te koppelen aan een smartcard. Hierdoor hoeft een gebruiker zich alleen bekend te maken met een pasje en optioneel een PIN-code.

Single Sign On

De hoofdfunctionaliteit van E-SSOM blijft uiteraard in tact. Deze Single Sign On oplossing neemt het loginproces op allerlei applicaties van de eindgebruikers over, zodat zij niet voor iedere applicatie die zij willen openen een nieuw wachtwoord/gebruikersnaam combinatie in hoeven te vullen. Eenmalig inloggen in de Windows login is voldoende om alle benodigde applicaties direct te openen. Dankzij de voorgeconfigureerde applicaties en de geavanceerde interface kan E-SSOM voor iedere gewenste applicatie Single Sign On instellen.

Over Tools4ever

Tools4ever onderscheidt zich met een no-nonsense aanpak en een lage Total Cost of Ownership. In tegenstelling tot vergelijkbare Identity & Access Management oplossingen levert Tools4ever een volledige oplossing in elke dagen i.p.v. weken of maanden. Mede dankzij deze benadering is Tools4ever in Nederland dé absolute marktleider op het gebied van Identity & Access Management met meer dan 1 miljoen beheerde user accounts. Tools4ever levert verschillende software producten en geïntegreerde consultancy diensten op het gebied van Identity Management, zoals User Provisioning, RBAC, Password Management, SSO en Access Management. Voor meer informatie: www.tools4ever.com





Ingezonden persbericht