Zaterdag opnieuw ‘dag van de waarheid’ voor Sneker korfballers


De Waterpoort en DFD opnieuw tegenover elkaar

Sneek, 20110315 -- De zaalkorfbalcompetitie kent voor de korfballers van De Waterpoort een lang en zenuwslopend slot. De laatste competitiewedstrijd tussen De Waterpoort en DFD eindigde in een 16-16 gelijkspel, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte eindigen op de ranglijst. Een beslissingswedstrijd moet nu duidelijkheid geven over welke van deze teams volgende week zaterdag een promotie-/degradatiewedstrijd speelt tegen KC Rodenburg.

Afgelopen zaterdag was Sportcentrum Schuttersveld in Sneek tot de nok gevuld voor de ontmoeting tussen De Waterpoort en DFD. Het publiek zag DFD in de tweede helft een flinke voorsprong nemen. In de laatste 20 minuten overbrugde De Waterpoort echter het gat van zes doelpunten om de wedstrijd later op 16-16 te eindigen. De gelijkmaker viel in de slotseconden van de wedstrijd. 

Doordat beide ploegen nu in de eindstand beide op de zevende plaats zijn geëindigd, moet een beslissingswedstrijd duidelijkheid geven over welk team direct degradeert naar de tweede klasse. Het Korfbalverbond heeft deze wedstrijd vastgesteld op aanstaande zaterdag (aanvang 20:00 uur) in de korfbalhal van KV Drachten. De winnaar van deze wedstrijd eindigt op de zevende plaats, wat inhoud dat deze ploeg een wedstrijd speelt tegen de nummer zeven uit de andere poule: KC Rodenburg uit Leek. Deze wedstrijd is een week later op dezelfde tijd en locatie, de winnaar van deze wedstrijd handhaaft zich uiteindelijk in de eerste klasse.

Het zijn spannende tijden voor de korfbalvereniging uit Sneek. Doordat in Rotterdam de wedstrijd tussen OZC en DSC eindigde in 19-18, moest het tweede team helaas afscheid nemen van de reserve tweede klasse. Het derde team moet zaterdag, eveneens in de Drachtster korfbalhal, aantreden tegen De Hoeve (aanvang 16.00 uur). De winnaar van dit duel mag ook volgend zaalseizoen uitkomen in de reserve derde klasse.

De wedstrijden van zowel De Waterpoort 1 als De Waterpoort 3 zijn zaterdag live te volgen via de website van de Sneker korfbalvereniging (www.waterpoort-sneek.nl). Wilt u de wedstrijden in levende lijve bijwonen, dan kan dat natuurlijk ook. De korfbalhal van Drachten bevindt zich aan de Sportlaan 7.





Ingezonden persbericht