Roberts Europe blijft groene koers volgen


Maastricht-Airport, 20110315 -- Het tweede jaar op rij heeft Roberts Europe de geplande jaarlijkse CO2-reductie van minimaal 4% per beladen kilometer ruim kunnen verwezenlijken. Door de realisatie van een CO2 verlaging van 5,1% in 2009 en 4,4% in 2010 maakt Roberts Europe zijn doelstellingen op het gebied van duurzaamheid waar en blijft op groene koers.

Het terugdringen van in totaal 20% CO2 uitstoot binnen vijf jaar is hierdoor reeds naar twee jaar voor 48% gerealiseerd.

De verbetering van de bezettingsgraad van de verschillende voertuigtypes, die in opdracht van de Europese klanten van Roberts Europe voor pan-Europese spoedtransporten rijden, heeft de emissie van 438 naar 419 gram kooldioxide per beladen kilometer terug gebracht.

Vanwege een sterke omzetgroei in 2010 werden in totaal 62% meer kilometers gereden dan in 2009.

Over Roberts Europe

Roberts Europe is een toonaangevende logistieke dienstverlener voor pan-Europese spoedtransporten (Premium Freight) en meer dan 20 jaar actief in Europa. Wij verzorgen spoedleveringen voor diverse internationale Blue Chip organisaties en ondernemingen in verschillende industriële sectoren, zoals Automobiel- en Elektronica-industrie, Chemie, Pharma en anderen. Alle pan-Europese transportbewegingen worden vanuit een meertalig operationeel centrum in Nederland gecoördineerd en gecontroleerd. 





Ingezonden persbericht