Robeco


Jurgen Stegmann benoemd tot CFO van Robeco

26-01-2011


Per 15 maart 2011 treedt Jurgen Stegmann (1960) aan als CFO van Robeco. Hij volgt de vorig jaar naar Van Lanschot Bankiers vertrokken Constant Korthout op. Eerder was Stegmann Chief Risk Officer van NIBC in Den Haag en tot 2000 lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Roderick Munsters: âWe hebben in 2010 onze strategie helder neergezet, goede resultaten voor onze klanten en onze aandeelhouder gerealiseerd. Gesteund door de aantrekkende markten gaat Robeco in 2011 verder bouwen. We krijgen een sterke en ervaren CFO aan boord. Jurgen zal onze groei een stevig fundament geven.â

Jurgen Stegmann heeft brede ervaring in de financiële wereld. Van 1984 tot 2000 werkte hij bij Bank Mees en Hope/MeesPierson/Fortis Bank Nederland waar hij een breed scala aan posities bekleedde. Stegmann stapte in 2000 over naar NIBC waar hij Vice Chairman van de Managing Board, tevens Chief Risk Officer was. Vanaf 2008 was hij actief als boardroom consultant, voornamelijk in de financiële sector.

Jurgen Stegmann voegt daar aan toe: âHet voelt goed om in mijn âeigenâ Rotterdam bij een internationale speler aan de slag te gaan. Door zijn gedegenheid is Robeco de crisis goed doorgekomen en inmiddels weer in een groeifase gekomen. Ik ga daar met plezier en inzet een bijdrage aan trachten te leveren.â

De Management Board van Robeco bestaat naast Jurgen Stegmann uit Roderick Munsters (CEO), Hester Borrie (Sales en Marketing), Leni Boeren (COO) en Hans Rademaker (CIO). De afdelingen Legal, Fiscal, Finance, Corporate Development & Planning, Risk Management, Treasury en Facilities & Purchasing rapporteren aan de CFO.