Lydia Rood presenteert ebookgeschenk op Alternatieve Boekenbal


Karakters twitteren verder waar het ebook ophoudt

Amsterdam, 20110207 -- Lydia Rood presenteert op 15 maart haar ebookgeschenk tijdens het Alternatieve Boekenbal in Paradiso te Amsterdam. Zij zal de aftrap geven van een twitterconversatie tussen gefictionaliseerde personages uit haar nieuwe boek De kop van de pauw. Dit getwitter zal de gehele week waarin het Nederlandse boek centraal staat voortduren en kan door iedereen via Twitter worden gevolgd. Karakters als @MauritsOudkerk en @JortLakeman, die ook nu al in gesprek zijn, gaan door waar het ebookgeschenk ophoudt.

Het ebookgeschenk van Lydia Rood is in november vorig jaar aangekondigd door Peter de Ruiter van uitgever PixelPerfect Publications. De organisator van de Boekenweek, CPNB, heeft vandaag aangekondigd haar boekenweekgeschenk van Kader Abdolah nu ook als ebook te gaan uitbrengen. CPNB maakt daarvoor gebruikt van een code die de klant in de winkel krijgt. Het ebook van Lydia Rood komt beschikbaar in de vorm van een krasboek. Dat is de cover van het boek, gedrukt op zwaar papier, voorzien van een flaptekst en een krascode, die op internet kan worden ingewisseld.

Een eerder aanbod tot samenwerking van PixelPerfect rond een ebookgeschenk is door CPNB afgewezen. Van het krasboek De kop van de pauw zijn door de detailhandel al meer dan 10.000 exemplaren aangeschaft.





PixelPerfect Publications