Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Zeegat, the Movies (Vlissings licht)' te zien in het muZEEum

Het Zeeuws maritiem muZEEum te Vlissingen toont van 15 maart t/m 8 mei de tentoonstelling 'Zeegat, the Movies (Vlissings licht)' van Peter van Druenen. De tentoonstelling, die eerder onderdeel uitmaakte van het winterfestival 'Verrassend licht Vlissingen', bestaat uit een installatie van twaalf beeldschermen waarop twaalf films zijn te zien die allemaal tegelijk worden afgespeeld.

De films zijn gemaakt met de webcam van Zeegat.nl. Deze webcam staat op een van de mooiste punten in Vlissingen: op de hoek van de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter. De webcam maakt al acht jaar lang en 24 uur per dag, iedere seconde een foto van het uitzicht en stuurt die via de website www.zeegat.nl de wereld over: 86.400 beelden per etmaal, 604.800 per week en 31.536.000 per jaar. In 2010 zijn in alle twaalf maanden, de beelden van steeds één dag bewaard en vastgelegd in twaalf films van 24 uur, die versneld worden afgespeeld in een tijdsbestek van precies 60 minuten.

Ieder beeldscherm staat op een oude, blank geschuurde dukdalfpaal waarop met kistletters de naam van de betreffende maand is aangebracht. De bezoeker krijgt een spektakel te zien van voortdurend wisselende schakeringen in tijd, ruimte, weer, verkeer en getij. Maar vooral in licht. Vlissings licht.

De tentoonstelling 'Zeegat, the Movies (Vlissings licht)' is te zien van 15 maart t/m 8 mei.

Het muZEEum is het hele jaar geopend (met uitzondering van 1 januari) van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

7 maart 2011