Ingezonden persbericht


14 maart 2011, Utrecht

HART GEZOCHT
voor de hele Tweede Kamer

Hart Gezocht
Pieter van de Rest
Prijs: ¤ 19,95
Paperback: 304 bladzijden
ISBN 978 90 215 4863 0

Reeds verschenen

Op 15 maart om 13.30 uur mag Pieter van de Rest zijn boek Hart gezocht uitreiken aan de vaste Kamercommissie VWS op het Binnenhof. Hij stelt daar het probleem van de wachtlijst voor organen aan de orde: circa 200 patiënten overlijden jaarlijks wegens het tekort aan organen. Op dezelfde dag overhandigt hij zijn boek ook aan alle overige leden van de Tweede Kamer. Hiermee wil hij bereiken dat de politici zijn boek lezen en daarna een menselijk debat voeren over een resultaatgerichte aanpak van het donorprobleem. Het wordt tijd dat we een andere koers gaan varen. De donorwet moet om! Pieter pleit voor ADR: actieve donorregistratie.

Zijn actie wordt gesteund door alle grote fondsen, zoals de Nierstichting, de Hartstichting, het Astma Fonds etc. Ook de patiëntenverenigingen ondersteunen zijn verhaal. Zelf vertegenwoordigt Pieter 1300 patiënten op de wachtlijst en 200 overleden patiënten voor wie hulp het afgelopen jaar te laat kwam.

Op 24 maart zal in de Algemene Vergadering een debat plaatsvinden over dit onderwerp. We hopen dat Hart gezocht van Pieter van de Rest zal bijdragen aan een doorbraak.

Hart gezocht
Pieter van de Rest krijgt in 1997 een hartinfarct, waarbij zijn hart zwaar beschadigd raakt. Na tien jaar ziekenhuisopnames en operaties is zijn hart op en is zijn enige hoop het vinden van een geschikte donor. In Hart gezocht laat hij zien wat jarenlang wachten inhoudt voor een patiënt en zijn gezin. Want er is één patiënt en één gezin, maar er zijn verschillende manieren van omgaan met het verdriet en de angst. Zijn getuigenis raakt iedereen in het hart.

www.hartgezocht.nl




Ingezonden persbericht