Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Nijmegen, 14 maart 2011

(LET OP: ONDER EMBARGO TOT DINSDAG 15 MAART, 18.00 UUR)

Poetracks brent ode aan 'De Grote Drie' op Boekenbal in Amsterdam

Wintertuinproductie Poetracks in hoofdprogramma Boekenbal

Met het verscheiden van Harry Mulisch is dit het eerste Boekenbal zonder vertegenwoordiging van de Grote Drie. Als ode aan deze literaire reuzen, transformeren de popmuzikanten Ellen ten Damme, Bob Fosko en Tjeerd Bomhof gedichten van Mulisch, Reve en Hermans in meeslepende popsongs. De muzikale bewerkingen ontstonden in opdracht van Poetracks, een productie van Literair Productiehuis Wintertuin.

De nummers worden op het Boekenbal op bijzondere wijze uitgevoerd; samen met het klassiek ensemble Kollectief Roest & Wrakhout.

Ellen ten Damme doopt het gedicht 'Romantisch refrein' van Harry Mulisch om tot de popsong 'Het gras'. Bob Fosko plugt zijn versterker in 'Alleen' van Gerard Reve, en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) vertolkt 'Straattoneel' van W.F. Hermans.

De succesvolle productie Poetracks van Literair Productiehuis Wintertuin stond eerder al op Lowlands, in Paradiso en op Manuscripta, en op evenementen in steden als Antwerpen, Berlijn en Gent. Wintertuin is erg vereerd met een prominente plek op het Boekenbal, het traditionele openingsfeest aan de vooravond van de Boekenweek.

Op www.poetracks.nl zijn twee van de drie nummers al te beluisteren Op www.boekenweek.nl meer informatie over de boekenweek

OVER LITERAIR PRODUCTIEHUIS WINTERTUIN
Wintertuin is het eerste Nederlandse literaire productiehuis. Het productiehuis houdt kantoor in Nijmegen en Arnhem. Daar worden nieuwe producties op het snijvlak van literatuur en andere kunsten bedacht en ontwikkeld. Uitvoeringen vinden plaats op diverse podia, in musea en tijdens festivals in Nederland, België en Duitsland. Wintertuin brengt jaarlijks twee grote festivals voor literatuur: het Wintertuinfestival in Nijmegen en De Geest Moet Waaien in Arnhem. Daarnaast organiseert Wintertuin tal van projecten en programma's op locatie.

MEER INFORMATIE: www.wintertuin.nl