Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

CRM-pakket SAM gekoppeld aan AutotelexPRO - Motorhuis als eerste grote klant aangesloten

Arnhem (15 maart 2011) - Direct vanuit het offertesysteem een betrouwbare waardebepaling krijgen voor een (inruil)auto. Dat biedt het automotive offerte- en CRM-pakket SAM van UnameIT. Het pakket is gekoppeld aan AutotelexPRO, het 'totaalpakket' van de grootste waardebepaler van Nederland, Autotelex.

De koppeling tussen SAM en AutotelexPRO is vanaf deze maand operationeel. Ook de door UnameIT gemaakte offertesystemen RTX (Renault) en NTX (Nissan) hebben een rechtstreekse koppeling gekregen met AutotelexPRO.

De eerste grote klant die gebruikt maakt van deze koppeling is Het Motorhuis Autobedrijven. Volgens Robert Adelerhof, commercieel directeur van UnameIT, kwam de vraag naar een dergelijke koppeling vanaf de werkvloer. "Veel gebruikers van SAM werken al langer met Autotelex. Die zien de systemen nu geïntegreerd, wat veel gebruikersgemak betekent. Daardoor zien we nu ook belangstelling voor de koppeling van SAM-gebruikers die nog niet met Autotelex werken."

Andersom geldt het eveneens, zegt André de Jong, accountmanager van Autotelex. "Klanten van ons die nog geen gebruiksvriendelijk offerte- en CRM-pakket hebben, zullen we de overstap zien maken naar SAM vanwege de koppeling."

De grootste uitdaging bij de ontwikkeling van de koppeling, was om ervoor te zorgen dat de interface voor de gebruikers van SAM intuïtief en gebruiksvriendelijk werkt. Adelerhof: "Je moet je voorstellen dat de gebruiker meestal een verkoper is die de koppeling met Autotelex gebruikt terwijl hij met een klant in gesprek is. De koppeling moet er daarom voor zorgen dat hij snel en eenvoudig de juiste taxatiewaarde van een auto krijgt en dat deze gegevens automatisch in SAM geïmporteerd worden zodat deze op de offerte worden afgedrukt. 'Eenvoud en gemak' luidt daarbij het devies."

Over UnameIT
UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van SAM. Dit CRM-pakket ondersteunt het verkoopproces, klantrelatiebeheer, verkoopadministratieve processen en managementinformatie. UnameIT richt zich volledig op de automotive branche. Autobedrijven (dealers & universelen) worden nauw betrokken bij de softwareontwikkeling.

Over AutotelexPRO
Het online pakket AutotelexPRO is in korte uitgegroeid tot de nieuwe norm en standaard op het gebied van voertuigidentificatie en waardebepaling. Onlangs is de 1750ste vestiging aangesloten. Autotelex voorziet de branche (waaronder ook leasemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en de overheid) als sinds 1964 van waarden van personenwagens, bestel- en bedrijfswagens, motoren, tweewielers, caravans etc.

Einde persbericht