Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

15 maart 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen steunt actiebereidheid leden bij Koole

"Koole Tankstorage biedt mensen te weinig"

'Koole Tankstorage biedt zijn mensen gewoon echt te weinig. Dat hebben wij ze eenmaal en tweemaal laten weten. Nu werd het ten derde male eigenlijk. Omdat de werkgever zich niet bereid toont een reëel cao-bod te doen, beslisten de werknemers op een volle ledenvergadering dat ze actie willen voeren voor een goede cao.' Volgens bestuurder Marcel Hoogendijk van CNV Vakmensen roept Koole Tankstorage het onheil over zichzelf af.

Hoogendijk stelt dat Koole Tankstorage in februari al met een eindbod kwam 'van drie keer niks'. 'Wij hebben ze toen in een ultimatieve brief geprangd om in de buurt van onze cao-voorstellen te komen. Zodat serieus onderhandelen kon beginnen. Maar zelfs de nette 2 procent loonsverhoging die wij vragen wordt door de werkgever genegeerd. Die komt niet verder dan wat prijscompensatie. Maar, belangrijker, wij willen een onafhankelijk onderzoek naar de pensioenmogelijkheden en -voorzieniingen bij Koole Transport. Ook dat wees de werkgever af.'

De actiebereidheid van de werknemers leidt er tegelijkertijd toe dat Koole Tankstorage tot 4 april de tijd krijgt om alsnog in positieve zin te reageren op de cao-verlangens van de leden van CNV Vakmensen. Dat houdt in dat Koole Transport moet instemmen met een cao van bijna 3 jaar; met het instellen van een onderwijs- en opleidingenfonds en met een onafhankelijk onderzoek naar de pensioenen. Als dat antwoord uitblijft, dan sluit Hoogendijk acties niet uit.

Koole Tankstorage heeft vestigingen in Pernis, Zaandam en Nijmegen. De onderneming biedt werk aan circa honderd werknemers.




Ingezonden persbericht