Ingezonden persbericht

ADP Nederland neemt HR-specialist Allshare HR Solutions over

Rotterdam / Hoofddorp, 15 maart 2011 - Salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland BV neemt Allshare HR Solutions, de HR-divisie van softwarebedrijf Allshare, over. Beide organisaties ondertekenden hiervoor vandaag een overeenkomst. Met de overname versterkt ADP zijn organisatie met 45 HR- en IT-professionals. ADP neemt de HR-activiteiten over voor zo'n veertig klanten van Allshare HR Solutions die gebruikmaken van de e-HRM oplossing PersonnelView. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid en wordt per direct geëffectueerd. De financiële omvang van de transactie wordt niet bekendgemaakt.

De samenwerking tussen ADP en Allshare HR Solutions gaat terug tot 2008, toen beide bedrijven een strategische samenwerking aankondigden. Sindsdien verloopt deze coöperatie uitstekend. Het grote succes van de verkoop van het op PersonnelView gebaseerde product ADP Workforce ligt ten grondslag aan de overname. Met deze overname verkrijgt ADP volledige zeggenschap over de strategische e-HRM productlijn, die gericht is op de bovenkant van de markt. "Allshare HR Solutions past goed bij een toonaangevende partij die HR en Payroll als core dienstverlening heeft," zegt Henk Schaapman, algemeen directeur van Allshare HR Solutions. "Op deze manier waarborgt Allshare HR Solutions zijn toekomstambities om met PersonnelView optimaal de profit en non-profit markt te bedienen met een modulaire webbased HR-oplossing."

Versteviging marktpositie
De overeenkomst past binnen de strategie van ADP om zijn marktpositie in Nederland op het gebied van HR-kennis en -oplossingen verder te verstevigen. "Zowel ADP als Allshare HR Solutions zijn organisaties die in de kern draaien om de drie-eenheid service, klant en technologie," zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur van ADP Nederland. "Beide organisaties geven hier al vele decennia invulling aan. Wij zijn er daarom van overtuigd dat zowel onze nieuwe klanten als onze nieuwe collega's zich snel thuis zullen voelen bij ADP. Klanten profiteren van onze internationale kennis en schaalgrootte. Gekoppeld aan onze focus op service, weet ik zeker dat we van de overname een succes gaan maken."

Bijkomend voordeel voor huidige en toekomstige klanten die gebruikmaken van PersonnelView is de directe koppeling naar de salarisdienstverlening van ADP, waardoor het gehele HR- en salarisproces door één dienstverlener kan worden ondersteund.

Werklocatie
De werknemers van Allshare HR Solutions, nu werkzaam in Hoofddorp, blijven voorlopig gevestigd op de huidige locatie. Op termijn wordt gekeken naar de mogelijkheden om de ADP vestiging in Amsterdam en de vestiging in Hoofddorp samen te voegen. De dagelijkse leiding in Hoofddorp blijft ook na de overname ongewijzigd. PersonnelView wordt, in lijn met de naamgeving van alle andere oplossingen van ADP, in het vervolg aangeduid als ADP PersonnelView. ADP richt zich met name op het waarborgen van de stabiliteit van de organisatie en de continuïteit van de professionele dienstverlening aan klanten.

Over Allshare
Allshare is een innovatief softwarebedrijf dat zich richt op het brengen van IT-oplossingen. Allshare kiest voor specialisatie en streeft ernaar binnen zijn oplossingsgebieden marktleider zijn. Allshare BV is in 1987 ontstaan als een verzelfstandiging van de Nederlandse dochter van het Amerikaanse Tymshare Inc. en bestaat uit drie takken:
1. Allshare Private banking solutions

2. Allshare Retail banking Solutions

3. Allshare HR Solutions

Door de overname van deze derde tak door ADP, richt Allshare zich met zijn schaalbare oplossingen vanaf heden specifiek op de financial services industry. Meer informatie is beschikbaar op http://www.allshare.nl en http://www.personnelview.nl.

Over ADP Nederland

1,4 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. ADP Nederland is al meer dan vijftig jaar salaris- en HR-dienstverlener voor bedrijven, overheden, non-profitorganisaties en zorginstellingen. Anno 2010 is het bedrijf met een omzet van 94 miljoen euro een van de grootste spelers in zijn sector. De salaris- en HR-dienstverlener heeft vestigingen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Circa 700 medewerkers maken zich sterk voor het verlenen van ADP Outservice: het effectief en efficiënt ondersteunen of zelfs uit handen nemen van processen voor de klant, de overtreffende trap van outsourcing en service. Wereldwijd is ADP met een omzet van negen miljard US$ marktleider in geïntegreerde oplossingen voor salarisverwerking, personeels- en excassoadministratie en HR-vraagstukken. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een Triple A rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Dit bericht leest u online op: http://www.adp.nl/nieuws/2011/03/15-adp-neemt-hr-specialist-allshare-over/



Ingezonden persbericht