Ingezonden persbericht


UC4 Software lanceert ONE Automation: doorbraak in geïntegreerde en intelligente IT-automatisering

Versie 9 van Automation Platform nu beschikbaar

Amsterdam, 15 maart 2011 - UC4 introduceert ONE Automation, een doorbraak in de manier waarop bedrijven automatiseringtechnologie inzetten, beheren en uitbreiden. De nieuwe versie 9 van het UC4 Automation Platform is vanaf nu beschikbaar. Dit platform ondersteunt de meeste databases, applicaties en besturingssystemen op de markt, waardoor het de beste keuze is voor bedrijven die behoefte hebben aan end-to-end bedrijfsautomatisering.

De huidige automatiseringtools hebben een beperkte functionaliteit en zijn geschikt voor één gedeelte van de infrastructuurautomatisering. Dit dwingt bedrijven om verschillende tools aan te schaffen. Het is hierdoor niet mogelijk om eisen op het gebied van applicatieprocessen af te stemmen op de infrastructuurbeschikbaarheid. UC4 combineert functionaliteit voor applicatie- en infrastructuurautomatisering op één platform. Gebruikers ontwerpen en beheersen eerst applicatieprocesstromen en orkestreren vervolgens de onderliggende infrastructuur om te voldoen aan de vereiste serviceniveaus. ONE Automation elimineert de kosten en complexiteit van het beheer van verschillende tools, maakt medewerkers vrij voor productievere werkzaamheden en verbetert de servicelevering. Dit is mogelijk op basis van een flexibelere en responsievere IT-infrastructuur.

"Het 2011 CIO-onderzoek van Gartner wijst uit dat de ontwikkeling of het beheer van een flexibele infrastructuur, de levering van applicatie- en groeiprojecten en kostenverlaging de drie belangrijkste prioriteiten zijn voor CIO's", zegt Milind Govekar, Research Vice President van Gartner. "Zonder automatisering zijn deze doelstellingen niet te realiseren. Automatisering stelt IT in staat om kosten en complexiteit te verlagen, de flexibiliteit te vergroten, risico's terug te dringen en 'meer te doen met minder' in een steeds complexere en heterogene infrastructuur."

Versie 9 van het UC4 Automation Platform zet een nieuwe standaard voor end-to-end bedrijfsautomatisering. UC4 biedt in deze nieuwe versie onder andere een groot aantal Run Book- en Application Release Automation-functies. Daarnaast is versie 9 voorzien van verbeterde Managed File Transfer en intuïtief te gebruiken functies voor het creëren of aanpassen van processtromen voor automatisering. Het UC4 Automation Platform is nu standaard voorzien van speciaal ontwikkelde oplossingen voor de belangrijkste automatiseringtaken: Job Scheduling, Application Process Automation, Run Book, Virtualization Management, Managed File Transfer en Application Release Automation.

"Om te kunnen beschikken over dezelfde rijke functionaliteit als in het UC4 Automation Platform moeten bedrijven tien tot vijftien verschillende tools aanschaffen", zegt Jason Liu, CEO van UC4. "ONE Automation verlaagt kosten en verbetert prestaties. Het is een intelligentere en slimmere manier om bedrijfsprocessen, applicaties en infrastructuur te orkestreren."

Enkele bedrijven, waaronder BECU (voorheen Boeing Employees' Credit Union) en HNI Corporation, hebben de bètaversie van versie 9 van het UC4-platform uitgetest. De resultaten zijn zeer positief. De stabiliteit en krachtige toolset van versie 9 van het UC4-platform vereenvoudigt de automatisering-roadmap enorm. Met name de schaalbaarheid en mogelijkheid om met één tool alle datacentersystemen en -platforms te automatiseren, zijn onderscheidend. Hierdoor kunnen bedrijven hun automatiseringstrategie opschalen en tegelijkertijd de complexiteit terugdringen.

Het UC4 Automation Platform wordt standaard geleverd met een zeer schaalbare policy-engine en krachtige en intuïtieve analysetools. Hiermee bouwen en plannen bedrijven workflows en monitoren en besturen ze hun prestaties. Dit is mogelijk door op basis van het beleid en beleidsregels patronen te identificeren die mogelijk impact hebben op de servicelevering. UC4 kan vooraf workloads opnieuw plannen of extra resources leveren om ervoor te zorgen dat het proces op tijd en met minimale handmatige tussenkomst wordt uitgevoerd.

Het UC4 Automation Platform biedt:


- Beheer van Quality of Service - automatisering die rekening houdt met de context op basis van patroonindeling en beleidsgebaseerd beheer.
- Beslissingsondersteuning - oorzaakanalyse, workload-analyse en rapportages.
- Job Scheduling - ondersteuning van meer dan negentien verschillende besturingssystemen en hypervisors.
- Application Process Automation: snelle implementatie voor de meest gebruikte ERP- en sectorspecifieke applicaties op basis van gestandaardiseerde procestemplates.
- Run Book - brede reeks van vooraf geïnstalleerde functies voor de belangrijkste datacenteractiviteiten.
- Virtualization Management - capaciteitslevering en integratie met System Center en vCenter.
- Application Release Automation - inzet van processtromen, pakketten, versies en patches.
- Managed File Transfer - snelle overdracht vanaf ieder platform met encryptie, compressie en herstartmogelijkheden.

Meer informatie over de visie en het aanbod van UC4 is te vinden via: ONE Automation en UC4 Automation Platform version 9.

Discussiëren over dit nieuws op Twitter kan met de hashtag #ONEAutomation.

Over UC4 Software
UC4 Software is wereldwijd toonaangevend in Intelligent Service Automation. Het bedrijf combineert krachtige automatiseringstechnologie met realtime intelligentie. Dit maakt forecasting, visualisatie en automatisering van complexe IT- en bedrijfsprocessen mogelijk in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Meer dan 1.700 organisaties wereldwijd vertrouwen op UC4 voor het automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Meer informatie is te vinden op: www.uc4.com/nl.

# # #




Ingezonden persbericht