Gemeente Bronckhorst

Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 15 maart 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 8 maart 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a. Met betrekking tot EduArt zal weth. Seesing bekijken wat de regionale/lokale consequenties zijn.

B

Stukken vergadering AB P10 Besluit: Besproken.

O-03 A

uitnodigingen Roll-over Bronckhorst ­ driedaags wandelfestijn rolstoelers/scootmobielers besluit: Wethouder Seesing zal 26 mei in Velswijk zijn, burgemeester zal zaterdag 28 mei college vertegenwoordigen.

B

ProWonen ­ Hoogste punt nieuwbouw Smidstraat/Zutphenseweg in Vorden besluit: Wethouder Baars zal college vertegenwoordigen.

C

Uitn. Facta conferentie Zorg voor burgers, door burgers besluit: V.k.a.

O-04 A O-05

intergemeentelijke aangelegenheden N.v.t. Raads- en cie-vergaderingen d.d.: N.v.t.

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling - wethouder Baars vraagt namens dhr. Hiddink of er een bestuurlijke trekker is voor de aanleg van een fietspad langs de beek bij de Tol. Initiatiefnemer zal


1


-

worden verwezen naar weth. Mulderije. Wethouder Baars wil deelnemen aan de bijeenkomsten van `Ik verbind' over de innovatie op energie en milieu gebied. College stemt hiermee in. Wethouder Mulderije vraagt naar de stand van zaken m.b.t. het VNG congres. Wethouder Mulderije zal namens college herdenkingsbijeenkomst van dhr. Weevers bijwonen. Burgemeester stelt planning aan de orde voor de rondweg en bestemmingsplan buitengebied Zelhem. Deze moeten 6 juni in college behandeld worden. Met betrekking tot de centrumplannen en de effecten van het TBB daarop wordt de raad betrokken.

O-07

Dienstverlening

Onderwerp: Voortzetten functieverandering Wittebrinkweg 1-1A Zelhem Advies: In principe de medewerking aan de functieverandering Wittebrinkweg 1-1A in Zelhem voort te zetten met een bestemmingsplanprocedure door opdracht te geven aan het stedenbouwkundig bureau voor het opstellen van het bestemmingsplan na ontvangst van de nog benodigde gegevens. Beslissing: Conform advies.

O-08 Dienstverlening

onderwerp: Realisatie natuur aan de Almenseweg 56 in Vorden advies: Medewerking verlenen aan de realisatie van natuur aan de Almenseweg 56 te Vorden met toepassing van artikel 3.6, sub a Wro (wijziging van het bestemmingsplan). besluit: Conform advies.

O-09 Dienstverlening

onderwerp: Realisatie vleesvarkensstal aan de Steenderenseweg 23 in Hengelo advies: Medewerking te verlenen aan de realisatie van een nieuwe vleesvarkensstal aan de Steenderenseweg 23 in Hengelo door het bestemmingsplan te herzien.

besluit: Conform advies.

O-10

onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift niet handhaven bestemmingsplan `Vorden West en Zuid 1992'


2

Ontwikkeling

advies: 1. het bezwaarschrift van Dirkzwager advocaten & notarissen, ingediend namens de heren G.H.W. Arends en H.H. Kettelerij en KWP Gebiedsontwikkelaars ontvankelijk en ongegrond te verklaren. 2. het bestreden besluit van 14 juli 2010 in stand laten. 3. niet over te gaan tot het vergoeden van de proceskosten ex. Artikel 7.15 Awb

besluit: Conform advies.

O-11

Onderwerp: Beslissing op bezwaar ontheffing 3.23 Wro Beukenlaan 30 in Hengelo Advies: - het bezwaarschrift van het Bestuur Protestantse Stichting Kerkelijk Ontmoetingscentrum Ons Huis ontvankelijk maar ongegrond te verklaren; - het bestreden besluit in stand te laten. - geen mediationtraject opstarten. Beslissing: Ten aanzien van het voorstel besluit het college met het bestuur te overleggen over een maatwerkoplossing, aansluitend bij de in ontwikkeling zijnde visie m.b.t. dorpshuizenexploitatie. Deze visie dient met voorrang behandeld te worden.

Ontwikkeling

O-12

Ontwikkeling

onderwerp: Beslissing op bezwaar handhaving Ons Huis advies: - het advies van de commissie bezwaarschriften niet over te nemen en het bezwaarschrift van Ons Huis ontvankelijk en ongegrond te verklaren; - het besluit dat geen commerciële horeca-activiteiten zijn toegestaan op het perceel Beukenlaan 10 in Hengelo en de last onder dwangsom te handhaven; - het verzoek om proceskostenvergoeding af te wijzen.

besluit: In afwachting van het overleg bij besluit 0-11 wordt de werking van de last onder dwangsom ­ zoals eerder vastgesteld ­ uitgesteld tot 01-07-2011.

O-13 Ontwikkeling

onderwerp: Programmarekening 2010 gemeente Bronckhorst advies: e De programmarekening 2010 gemeente Bronckhorst te bespreken (1 behandeling)


3

besluit: Besproken. Op onderdelen zullen portefeuillehouders overleggen met de adviseurs.

O-14

Ontwikkeling

onderwerp: Integrale structuurvisie Bronckhorst advies: 1. Instemmen met integratie aan te passen structuurvisie bebouwd gebied in die voor het buitengebied; 2. extra kosten ad. 8.900,- ex. BTW ten laste brengen van budget volkshuisvesting.

besluit: Conform advies.

O-15 Dienstverlening

onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen advies: Het raadsvoorstel verklaringen van geen bedenkingen voor te leggen aan de gemeenteraad.

besluit: Conform advies.

O-16

Beheer

onderwerp: Actieve informatievoorziening over stand van zaken binnenklimaat school De Woordhof in Hummelo advies: Instemmen met bijgaande memo en de raad informeren (actieve informatievoorziening)

besluit: Conform advies.

O-17 Ontwikkeling

onderwerp: Achterhoek agenda 2020 advies: 1. Kennisnemen van de ontwikkelingen in het kader van Achterhoek 2020 en de Agenda 2020 en deze als leidraad nemen voor de toekomstige intergemeentelijke samenwerking c.q. voor de opdracht aan de Regio


4

Achterhoek. 2. Akkoord gaan met het voorbereiden en uitwerken van de transitie naar een samenwerking in tripartiet model (samenwerkende overheden, maatschappelijke organisaties en ondernemers in een Coöperatie Achterhoek 2020 i.o.), waarbij de intergemeentelijke samenwerking in Wgrverband als basis blijft bestaan, maar de samenwerking met de andere partners de kern vormt. 3. Daarbij de kanttekeningen zoals verwoord in het raadsvoorstel meenemen in het standpunt van de gemeente en de Regio hierover informeren. 4. De bezuinigingstaakstelling (10%) voor de Regio Achterhoek in 2012 en volgende jaren als voorwaarde meenemen bij de transitie. 5. Het bijgevoegd raadsvoorstel- en besluit voorleggen aan de gemeenteraad in haar vergadering van 28 april 2011. 6. Kennis nemen van de bijgevoegde conceptbrief aan de regio. besluit: Aanhouden. College is positief over de inhoud van de visie en het uitgangspunt om elementen hiervan met maatschappelijke partners op te pakken. Echter het college i s bezorgd over de haalbaarheid van deze inhoud en uitgangspunten omdat de gekozen structuren en processen te veel vragen oproepen. College verzoekt bestuur Regio op korte termijn de colleges van de Regio bijeen te roepen om met name de structuur en processen te bespreken en zo mogelijk tot breed draagvlak te komen. Brief in cc naar andere colleges Achterhoek.

O-18

Dienstverlening

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan `Buitengebied 2010'; Eekstraat 5, 11, 13 in Steenderen advies: De raad voor te stellen het bestemmingsplan `Buitengebied 2010; Eekstraat 5, 11, 13 in Steenderen' als vervat in het gmi-bestand NL.IMRO.1876.BP00942-VG01, ongewijzigd vast te stellen.

besluit: Conform advies.

O-19

Dienstverlening

onderwerp: Bestemmingsplan `Hengelo, Molenenk 4 (Staja)' advies: De gemeenteraad voorstellen om; 1. de tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediende zienswijze ontvankelijk, gedeeltelijk gegrond en voor het overige ongegrond te verklaren; 2. het bestemmingsplan `Hengelo, Molenenk 4 (Staja)', als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1876.BP00983-VG01, gewijzigd vast te stellen; 3. af te zien van het vaststellen van een exploitatieteam; 4. een verklaring van geen bedenkingen ex artikel 2.27, lid 1 Wet algemene bepalingen en omgevingsrecht (Wabo), juncto artikel 6.5 Besluit


5

omgevingsrecht (Bor) af te geven voor afwijking van het geldend 0 bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 Wabo voor ontwikkeling passend binnen het vastgestelde bestemmingsplan `Hengelo, Molenenk 4 (Staja)'.

besluit: Conform advies.

O.20

Ontwikkeling

onderwerp: Aanpak aanbevelingen rekenkamercommissie over de verbonden partijen advies: 1. Akkoord te gaan met de aanpak van de aanbevelingen van de rekenkamercommissie over de bij het onderzoek betrokken verbonden partijen. 2. Akkoord te gaan met bijgaand (aangepast) raadsvoorstel en -besluit waarin het plan van aanpak ter kennisname aan de raad wordt aangeboden.

besluit: Conform advies.

O-21 Ontwikkeling

onderwerp: Nota bovenwijkse voorzieningen advies: Raadsvoorstel nota bovenwijkse voorzieningen ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

besluit: Volgende week opnieuw agenderen, zodat nader overleg mogelijk is.

O-22 Ontwikkeling

onderwerp: Subsidie technieklokaal advies: De toegekende subsidie ( 4.250,-) voor het technieklokaal te dekken uit economische ontwikkeling en initiatievenpot jeugd.

besluit: Conform advies.

O-23 Dienstverlening

onderwerp: Vaststellen wijzigingsplan `Buitengebied 2020; Geurkenweg 1 in Vorden' advies: Het wijzigingsplan `Buitengebied 2010; Geurkenweg 1 in Vorden; , ongewijzigd,


6

ten opzichte van ontwerp, vast te stellen.

besluit: Conform advies.

O-24 Dienstverlening

onderwerp: Wet Milieubeheervergunning Terborgseweg 5 in Zelhem advies: Bijgaande beschikking (2010-1877-WM) op grond van de Wet Milieubeheer vast te stellen en daarmee de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren.

besluit: Conform advies.

O-25

Ontwikkeling

onderwerp: Uitvoering Regionale Woonvisie advies: 1. Instemmen met het voor een periode van 3 jaar aanstellen van een regionale coördinator volkshuisvesting voor de 7 samenwerkende gemeenten in de Achterhoek; 2. Kosten ad. 7.500,- /jr dekken uit de bijdrage SGW (budget Volkshuisvesting)

besluit: Conform advies.

O-26

Ontwikkeling

onderwerp: Oprichting Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers advies: 1. In te stemmen met de Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011; 2. Als gemeentelijk archivaris te benoemen mw. F. Sierro, directeur van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers; 3. In te stemmen met de inwonersbijdrage ad 126.990 ( 3.36 per inwoner) aan het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers voor de wettelijke archieftaken in 2011; 4. In te stemmen met de bestuurscommissie `Staring' (werknaam voor Staringactiviteiten én publieksdiensten) voor uitvoering van studiezaalactiviteiten; 5. In te stemmen met een subsidie ad 18.127 ( 0,48 per inwoner) voor publieksdiensten en een subsidie ad 11.417 ( 0,30 per inwoner) voor projecten streekcultuur en -historie: 6. Benoemen van een algemeen bestuurslid van het Erfgoedcentrum en één bestuurslid van de bestuurscommissie `Staring' van het


7

Erfgoedcentrum; 7. De taken en bevoegdheden op het archiefterrein bij de Regio Achterhoek te halen alsook de bijdrage hiervoor ad 145.117 voor Bronckhorst ( 3.84 per inwoner); De deelname aan de Stichting Staring Instituut te beëindigen alsook de subsidie ad 11.417.

besluit: Conform advies. Wethouder Baars is portefeuillehouder van dit onderdeel. Burgemeester onthoudt zich van beraadslaging en besluitvorming.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 maart 2011

De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester

De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


8

---- --