Ingezonden persbericht


http://www.apenheul.nl/nieuws/derde-gorillababy-geboren/

Derde gorillababy geboren

Eerste namen bekend

Afgelopen weekend werd alweer gorillababy nummer drie van dit jaar geboren. Eerder dan verwacht, want moeder Lobo was begin april uitgerekend. De eerste twee gorillababy's hebben afgelopen week een naam gekregen. De dochter van Mandji is Iriki genoemd. Gyasi's dochter heeft de naam Tayari gekregen.

Eerste gorillababy vernoemd

De baby van gorilla Mandji, die op 10 januari geboren werd, is Iriki genoemd. Erik Mager, de broer van de oprichter van Apenheul, Wim Mager, en zelf jarenlang in Apenheul werkzaam geweest als educator, vormgever en betrokken bij diverse natuurbehoudsprojecten, heeft de baby mogen vernoemen. Erik's Franse voornaam 'Érique' wordt in Franstalig Afrika vaak snel verbasterd tot 'iriki'. Het klinkt vrolijk. De gorillaverzorgers waren meteen enthousiast. Zij kozen de naam uit een lijstje met namen die Erik bedacht heeft.

Ook de naam van de tweede gorillababy werd afgelopen week bekend gemaakt. Deze bedachten de dierverzorgers zelf. Die naam was snel gevonden. De dochter van Gyasi keek vanaf de eerste dag al heel alert om zich heen. Lekker wakker en bijdehand. Haar naam, Tayari, betekent dan ook 'bijdehandje' in het Swahili.

Win een Meet & Greet

Voor de derde baby, het negende kind van Lobo en de tweede samen met Jambo, zoekt Apenheul een leuke, passende naam. Het geslacht van de kleine is nog onbekend.

De naam kun je opgeven via www.telegraaf.nl. Tip: de dierverzorgers hebben een voorkeur voor namen met een Afrikaans tintje, liefst van een taal uit gebieden waar westelijk laagland gorilla's in het wild voorkomen. Natuurlijk kun je ook de atlas erbij pakken en een mooie plaatsnaam uitkiezen. Belangrijk is dat de naam wel uitspreekbaar is. De winnaar van de leukste inzending mag natuurlijk de baby komen bekijken (samen met drie familieleden en/of vrienden) en krijgt een speciale Meet & Greet met een gorillaverzorger in Apenheul!