Politie Twente

Drie keer brandstichting coniferen; getuigen gezocht Losser
Vrijdag 11 maart zijn tussen 16.00 en 18.00 uur aan het Hasseltpad coniferen in brand gestoken. Over de lengte van circa 20 meter stonden coniferen in brand.

Dit is de derde coniferenbrand in korte tijd. Vrijdag 4 maart en zondag 6 maart was ook brand gesticht aan het Hasseltpad. Ook hier betrof het coniferen die tussen 1600 en 18.00 uur in brand gestoken zijn.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze voorvallen of iets weten dat voor het onderzoek van belang kan zijn. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011022506)

Gestolen teckel terug bij eigenaar Enschede
Een 56-jarige vrouw is zondag 13 maart aangehouden omdat zij een teckel heeft gestolen.

De vrouw had 20 februari bij de 60-jarige eigenaar van de teckel aangebeld. Op het moment dat de man uit Enschede de deur opende, liep de teckel naar buiten. De vrouw pakte de hond, zette hem in haar auto en reed weg. Na politieonderzoek werd duidelijk waar de teckel verbleef. De hond is inmiddels met zijn baasje herenigd. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011015771)

Vechtpartij; politie zoekt getuigen Hengelo
In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart omstreeks 04.15 uur heeft een vechtpartij, tussen een onbekend gebleven aantal personen, plaatsgevonden voor de ingang van een café aan de Pastoriestraat. Hierbij raakte een 30-jarige man uit Amersfoort licht gewond. Een 20-jarige man uit Delden is aangehouden op verdenking van het toebrengen van dit letsel. De politie is een onderzoek gestart om de toedracht van deze vechtpartij te achterhalen.

Inmiddels is een aantal getuigen gehoord maar omdat dit geen duidelijkheid geeft van de toedracht vraagt de politie getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden. Bent u getuige geweest van deze vechtpartij of heeft u andere informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met Politie Twente, team Hengelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M 0800-7000. (2011022873)

Stroomklok uit weiland gestolen Hengelo
Uit een weiland aan de Levantstraat is tussen zondag 13 maart 09.00 uur en maandag 14 maart 11.45 uur een stroomklok gestolen.

De speciale stroomklok van het merk Eiener was afgetimmerd met een houten kast. De bekisting was vastgezet aan een houten paal met een ketting en dikke schroeven. De kist, inclusief de stroomklok, zijn met geweld verwijderd. Zondagmiddag rond 17.00 uur zou een passant de houten kast met stroomklok vlakbij in een bosje hebben zien liggen. De eigenaar van de klok heeft op deze plek echter uitsluitend de houten bekisting teruggevonden.

Wellicht zijn er mensen die iets weten van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Omdat ook kinderen in de buurt van de vindplaats zijn gesignaleerd, hoopt de politie dat ook zij zich zullen melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011023222)

Vrouw gewond bij aanrijding
Enschede
Aan het Leunenberg ter hoogte van de Vassebrink is maandag 14 maart een 40-jarige vrouw uit Enschede gewond geraakt bij een aanrijding.

De vrouw stopte op Het Leunenberg om een auto van rechts voor te laten gaan. Een bestelauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Enschede, zag dit over het hoofd en reed haar van achteren aan. De vrouw is met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011023378)

Aangehouden na verlaten plaats ongeval Losser
Een 69-jarige vrouw uit Losser is maandag 14 maart aangehouden nadat zij een 79-jarige man uit Losser had aangereden en vervolgens wegreed.

De vrouw had op de parkeerplaats Langenkamp achteruitgereden en had daarbij de 79-jarige man over het hoofd gezien, die op de fiets achter haar reed. De man kwam klem te zitten met zijn been. De vrouw reed hierna weg. Door omstanders werd het kenteken genoteerd, zodat haar gegevens konden worden achterhaald. De vrouw werd door politieagenten thuis aangehouden. Ze gaf aan de man wel gezien te hebben, maar dacht dat er niks aan de hand was. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 79-jarige man heeft zich met beenletsel gemeld bij de huisarts. (2011023316)

Vier auto's op elkaar
Wierden
Op de N36 heeft maandag 14 maart rond 16.45 uur een ongeval plaatsgehad waarbij vier auto's betrokken waren.

Eén van de automobilisten zag te laat dat werd afgeremd vanwege filevorming en botste tegen de voorganger. Door de klap schoven de auto's door tegen de twee auto's daarvoor. Een vrachtwagen die in tegengestelde richting reed werd geraakt door een losgeraakte krik. Niemand raakte ernstig gewond. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met bergingswerkzaamheden. (2011023362)

Automobilist rijdt door na aanrijding, getuigen gezocht Enschede
Maandag 14 maart vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Zonstraat in Enschede. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

Een 56-jarige Enschedeër liep op de hoek van de Zonstraat / Schorpioenstraat, ter hoogte van een supermarkt, toen hij plotseling van achteren werd aangereden. De Enschedeër en een getuige verklaarden dat de automobilist die de Enschedeër aanreed, na de aanrijding veel gas gaf, achteruit reed en vervolgens wegreed, de Schorpioenstraat in. De automobilist reed in een grijze terreinwagen.

De politie is een onderzoek gestart en is daarom op zoek naar getuigen. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren en informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Enschede-Noord. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011023372)

Zes diefstallen uit schuren; politie zoekt getuigen Haaksbergen
In de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart zijn op zes verschillende adressen in Haaksbergen goederen gestolen uit schuren.

Aan de Broekheurnerweg zijn twee schuren door inbrekers doorzocht. Op het ene adres is een herenfiets gestolen en op het andere een zitmaaier. Aan de Langenbergweg zijn eveneens twee inbraken gepleegd. Bij het ene adres werd een damesfiets uit de schuur buitgemaakt. Op het andere adres werden uit de paardenstal een grasmaaier en bladblazer ontvreemd. Aan de Weertjesweg zijn bij één adres een herenfiets, een damesfiets en een zitmaaier weggenomen. Tenslotte is aan de Braamweg uit een loods een quad gestolen. Tevens zijn twee jerrycans met circa 40 liter rode dieselolie meegenomen. De quad rijdt niet op diesel, maar de jerrycans zijn later in het weiland leeg aangetroffen. Ook is een herenfiets op de plek van deze diefstal gevonden. Het is nog niet bekend of deze fiets elders in Haaksbergen is gestolen.

De politie heeft de diefstallen in onderzoek. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van deze inbraken of die iets weten dat voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Haaksbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011023259 / 2011023161 / 2011023272 / 2011023102 / 2011023158 / 2011023267)

Bedrijfsongeval met houtbewerkingsmachine Vroomshoop
Bij een meubelbedrijf aan de Havenstraat is dinsdag 15 maart een 40-jarige medewerker gewond geraakt bij een bedrijfsongeval.

De man kwam vast te zitten in een houtbewerkingsmachine en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Muur stort in bij bedrijf, twee personen gewond Hengelo
Bij een groente- en fruitgroothandel aan de Toermalijnstraat zijn twee medewerkers gewond geraakt toen een muurtje instortte waar zij op dat moment bovenop stonden.

De medewerkers vielen circa 5 meter naar benden en zijn met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een derde medewerker die eveneens op het muurtje stond toen het instortte is ongedeerd gebleven. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Echtpaar gewond bij aanrijding Enschede
Een echtpaar uit Enschede is dinsdag 15 maart omstreeks 11.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Het echtpaar reed in hun auto op de Haaksbergerstraat, komend vanuit de richting Enschede. De 46-jarige bestuurder remde af om rechtsaf een parkeerplaats bij een tuinbenodigdheden-bedrijf op te rijden. Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Neuenkirchen die met zijn vrachtwagen achter de auto reed, zag te laat dat de auto rechtsaf wilde slaan. Hij probeerde uit te wijken naar links, maar raakte toch de linkerachterzijde van de auto. De auto schoot vervolgens door naar de rechterkant van de weg en kwam uiteindelijk tegen houtwerk op het terrein van het bedrijf tot stilstand. De 47-jarige vrouw die als passagier in de auto zat, moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De 46-jarige bestuurder wist zelf uit de auto te komen. Zij zijn beiden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Scootmobiel in botsing met lijnbus Enschede
Dinsdag 15 maart omstreeks 11.35 uur vond een aanrijding plaats tussen een scootmobiel en een lijnbus op de Zuiderval in Enschede. Hierbij raakte de 73-jarige bestuurster van de scootmobiel gewond.

De 73-jarige reed op het fietspad op de Zuiderval. Ter hoogte van de parallelweg Zuiderspoorstraat wilde de vrouw de busbaan oversteken richting de Spoorloodsweg. Hierbij gaf zij geen voorrang aan een lijnbus die op dat moment op de busbaan reed. Een aanrijding kon, ondanks het krachtige remmen van de buschauffeur, niet voorkomen worden. De 73-jarige bestuurster van de scootmobiel is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur en de inzittenden van de bus zijn allen ongedeerd gebleven.

Verkeersongeval met letsel
Haaksbergen
Dinsdagmorgen 15 maart vond omstreeks 08.45 uur een ongeval plaats op de kruising Eibergsestraat (N18) met de Scholtenhagenweg in Haaksbergen.

Een 74-jarige automobiliste uit Haaksbergen reed op de Eibergsestraat (N18), komende vanuit de richting Enschede. Op de kruising met de Scholtenhagenweg wilde zij linksaf slaan, de Scholtenhagenweg in. Op de kruising kwam zij in aanrijding met een 48-jarige automobiliste uit Eibergen die, komende vanuit de richting Eibergen, op de kruising rechtdoor wilde rijden. De 74-jarige automobiliste en de 79-jarige vrouw uit Haaksbergen die als passagier bij haar in de auto zat, moesten beiden door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Beiden zijn zij daarna met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere getuigen verklaarden dat de 48-jarige automobiliste uit Eibergen door het rode verkeerslicht was gereden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Omdat de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van Politie Twente ter plaatse is geweest om onderzoek te doen naar het ongeval, is de N18 enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Het overige verkeer werd omgeleid. (2011023461)

Vrouw gewond bij aanrijding
Enter
Dinsdagmorgen 15 maart raakte omstreeks 08.10 uur een 23-jarige automobiliste uit Zuna gewond bij een ongeval op de N347 in Enter.

De vrouw reed op de N347, toen een voor haar rijdende vrachtwagencombinatie plotseling remde. De vrouw botste hierdoor tegen de vrachtwagencombinatie. De vrachtwagenchauffeur was doorgereden. Agenten troffen de chauffeur aan op een industrieterrein in Enter. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Limburgse Baexem verklaarde niets van de botsing te hebben gemerkt. De 23-jarige automobiliste is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011023460)

Gewapende overval juwelier
Oldenzaal
Dinsdag 15 maart heeft omstreeks 11.00 uur een gewapende overval op een juwelier aan de Grootestraat plaatsgevonden. De aanwezige klanten en het personeel zijn ongedeerd gebleven. Er is een onbekend aantal sieraden buitgemaakt. Politie Twente is gelijk een grootschalig onderzoek gestart om de daders te achterhalen. Omstreeks 11.30 uur zijn drie jongemannen in een auto aangehouden terwijl zij de oprit van de A1 opreden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij deze overval. Getuigenverklaringen, sporen en camerabeelden worden op dit moment onderzocht om de toedracht te achterhalen.

Getuigenoproep en slachtofferhulp: Klanten en passanten die getuige zijn geweest van de overval kunnen desgewenst slachtofferhulp krijgen, zij kunnen bellen met het algemene politienummer 0900-8844. Tevens vraagt de politie getuigen die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien, zoals onbekende personen of voertuigen, zich te melden bij politie Twente, recherche Oldenzaal via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.
-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

15 maart 2011
053-4555588

---- --