Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 15-03-2011

STEPHAN IMPONEERT JURY VAN OPIUM VERHALENWEDSTRIJD

Zojuist heeft Nelleke Noordervliet in een speciale Boekenweekuitzending van AVRO's Opium de winnaar van de Opium verhalenwedstrijd bekend gemaakt. Stephan ter Borg heeft met zijn verhaal '10B' de jury voor zich gewonnen. Zijn verhaal verschijnt in de Avrobode en Stephan krijgt twee toegangskaarten voor het boekenbal.

Begin februari lanceerde AVRO's Opium de verhalenwedstrijd om schrijverstalent in Nederland een kans te geven op een groot podium en zijn of haar talent te etaleren. Opium riep verhalenvertellers op om een beslissend moment uit hun eigen leven of dat van een ander in te sturen in het kader van het Boekenweek-thema 'Curriculum Vitae - Geschreven Portretten'. De wedstrijd was een groot succes en de verhalen stroomde in een overweldigend aantal binnen.

Nelleke Noordervliet, Arthur Japin en Christine Otten hadden de lastige taak om uit de ruim 1800 inzendingen de winnaar te kiezen. De jury over de top-3: "Het mooie van de verhalen uit de top drie is dat ze een totaal verschillende thematiek hebben. Wat de verhalen bindt is dat iets moeilijks goed onder woorden wordt gebracht. Daardoor is er niet sprake van standaardverhalen maar van verrassende, spannende en moeilijke thematiek, waarbij ook de rafelige randjes naar voren komen."

AVRO Opium met Cornald Maas, elke dinsdag om 20:50 uur bij de AVRO op Nederland 2.

De 76e Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 t/m 26 maart 2011. Meer informatie: www.cpnb.nl.