Gemeente Zwijndrecht

Leerlingen helpen senioren op de digitale snelweg



In navolging op het grote succes van het Walburgcollege gaan leerlingen van het LOC@ (locatie Laurensvliet) en het Develsteincollege (locatie Develsingel) senioren uit hun eigen wijk wegwijs maken op de digitale snelweg.

De leerlingen gebruiken deze uren uit hun maatschappelijke stage en willen op die manier iets betekenen voor de ouderen uit de eigen wijk. Op die manier hoopt de school een positief gebaar naar de wijk te maken. Dit is nog maar het begin, bij succes zullen er meer samenwerkingsprojecten volgen.

De cursus neemt tien weken in beslag en wordt in de school gegeven. De cursus is gratis en daardoor ook laagdrempelig. De leerlingen moeten veel geduld hebben, maar daar worden ze dan ook zeker op geselecteerd. De senioren mogen zelf bepalen wat ze willen leren. "Door het koppelen van een leerling aan een senior kunnen de leerlingen vraaggericht aan de slag", vertelt Jeannette Tros, een van de initiatiefnemers en werkzaam bij Diensten Wonen met Zorg. "De meeste senioren willen meer informatie over e-mailen en Google. De intensieve begeleiding is dan ook het grootste pluspunt. De leerling kan de senior goed volgen en inspringen op ontwikkelingen. De maatschappelijke stage laat leerlingen op deze manier kennismaken met verantwoordelijkheden en inzet voor doelgroepen uit de eigen wijk."

Dit initiatief is totstandgekomen in samenwerking met woningcorporatie Trivire, het LOC@, Konekto, het Walburgcollege en het Develsteincollege. Doel van het initiatief is de sociale samenhang in de wijk te verbeteren. Wilt u meer weten? Bel dan naar: Jeannette Tros, telefoon: 06-18 42 50 19.

Samenwerken aan jullie wijk!