Gemeente Zwijndrecht

Herkenbare hondenuitlaatplaatsen in Kort Ambacht



In februari 2011 is in Kort Ambacht een proef gestart met het nieuwe hondenbeleid. Een kleine vertraging heeft ervoor gezorgd dat de houten paaltjes met een rood of groen schild iets later zijn geplaatst dan gepland. Met uitzondering van de groenstrook langs de Lindtsedijk zijn alle locaties nu duidelijk herkenbaar.

De Lindtsedijk wordt in april van paaltjes voorzien. De verbodsgebieden (speelplaatsen) zijn voorzien van rode schildjes en de losloopgebieden van groene schildjes .

Evaluatie en vervolg proef hondenbeleid

Wij hopen met deze proef de overlast, met name rondom speelplaatsen, te beperken. Hondenbezitters weten met de aangewezen losloopgebieden waar zij terecht kunnen voor het uitlaten van hun viervoeter. Na deze proef evalueren we wat er goed en fout gegaan is. Dat doen we via een enquête die we aan negenhonderd willekeurig gekozen wijkbewoners sturen. We kijken ook waar er nog ruimte is voor verbetering. Op basis van die resultaten krijgt de gemeenteraad een voorstel. In dat voorstel komen de ervaringen en conclusies van de enquête te staan. De gemeenteraad beslist dan of en hoe de proef wordt voortgezet en uitgebreid naar de rest van de gemeente.