Level 3 breidt netwerkstructuur uit in Europa, verdiept aanwezigheid in Frankrijk en Spanje

Nieuwe Points of Presence in Toulouse, Frankrijk, realisatie van twee nationale netwerkringen, verhoogden connectiviteit, schaalbaarheid en dienstverleningsaanbod

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110315 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het twee nationale intercityringen (backbones) gerealiseerd heeft in Zuid-Europa, die bestemd zijn voor het bieden van verhoogde connectiviteit en schaalbaarheid van diensten in Frankrijk en Spanje. De nationale backbones worden mogelijk gemaakt door het realiseren van twee nieuwe, diverse points of presence (PoPs) in Toulouse, Frankrijk. Dit is een nieuwe markt waarop Level 3 zich heeft begeven als reactie op de verhoogde vraag naar communicatiediensten uit de high-tech industrie in de regio.

De nieuwe PoPs bevinden zich op belangrijke verkeersaggregatiepunten in Toulouse en stellen Level 3 in staat om een breder scala van diensten te leveren aan klanten in Frankrijk en Spanje, waaronder Ethernet private line (EPL) en wavelength transport services, high-speed Internet protocol (HSIP), direct Internet access (DIA) en virtual private network (VPN), alsmede content- en medialeveringsdiensten.

In recente jaren is Toulouse een centrum geworden voor de hightech-industrie, waaronder luchtvaart, computers en geneesmiddelen. Level 3’s nieuwe PoPs in Toulouse zullen het bedrijf in staat stellen te voldoen aan de gestegen vraag naar telecommunicatiediensten van dergelijke bedrijven in het gehele gebied. De nieuwe diensten bieden klanten een hogere beschikbare bandbreedte, een lage latentie en snellere levering – en dat alles van één provider.

“Geen andere carrier is in staat de diepte en breedte te bieden van volgende-generatie-diensten die Level 3 biedt in dit gebied met de bouw van de nieuwe PoPs en nationale ringen,” aldus Thierry Bardy, CEO van Intermediasud (IMS). “Door het wederverkopen van Level 3’s diensten via de connectiviteit in Toulouse, naast onze eigen regionale connectiviteit, kunnen we onze klanten ongeëvenaarde toegang leveren tot een van de grootste internet-backbones ter wereld en de schaalbaarheid om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van ondernemingen.”

“Door het ontwikkelen van nieuwe connectiviteit in Toulouse en meer activiteiten in landen zoals Frankrijk en Spanje, waar wij al een netwerk hebben, zijn we in een betere positie om onze Europese klanten te voorzien van een betrouwbare one-stop shop voor al hun behoeften op communicatiegebied,” aldus James Heard, president of European Markets bij Level 3. “Dit is cruciaal omdat het uiteindelijk ons doel is om het voor klanten zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken om te werken met Level 3, ongeacht waar zij zaken doen of hoe groot hun vraag is.”

Door het ontwikkelen van de nieuwe PoPs in Toulouse, heeft Level 3 in feite een van hun grotere netwerkringen gesplitst die eerder in Frankrijk en Spanje werd gebruikt en hiervan twee kleinere ringen gemaakt. De verbetering van het netwerk, waarbij de oorspronkelijke connectiviteit nog steeds kan worden geboden, stelt Level 3 in staat sneller diensten te leveren aan hun klanten, met een lagere latentie en een grotere diversiteit. De uitbreiding van de aanwezigheid van Level 3 op deze markten is in overeenstemming met het streefdoel van het bedrijf om hun aanwezigheid in Europa te verdiepen, nieuwe POPs te openen en de beschikbaarheid van hun portefeuille van telecommunicatiediensten te vergroten aan klanten over de hele wereld.

Level 3’s netwerk in Europa strekt zich uit over 21 landen en biedt connectiviteit op 48 markten. Bezoek voor meer informatie over diensten van Level 3 in Europa www.level3.com/index.cfm?pageID=254.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Ga voor meer informatie naar www.Level3.com. De diensten van Level 3 worden geleverd door de 100% dochterbedrijven van Level 3 Communications, Inc. © Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden.

Prognose

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn prognoses. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze prognoses zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke gebeurtenissen aanzienlijk afwijken van wat uitdrukkelijk of stilzwijgend wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie,het stagneren van de ontwikkeling en expansie van internet als communicatiemiddel en markt voor de distributie en het gebruik van data en video en verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven. Tot de aanvullende factoren behoren onder meer het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en op peil te houden, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en die acceptabele marges genereren, de intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, overgenomen bedrijven met succes te integreren; en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting, om deze prognoses bij te werken of aan te passen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Foto’s/Multimediagallerij beschikbaar op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6646323&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
E-mail
of
Investeerders:
Mark Stoutenberg, 720-888-2518

E-mail

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000