Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij 'Jongeren & Geld'

RVD, 9 maart 2011, nr. 57

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdagochtend 16 maart aanwezig bij de conferentie 'Jongeren & Geld' van de Stichting Weet Wat je Besteedt in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze conferentie worden de resultaten van onderzoek naar verschillende typen van geldgebruik onder jongeren gepresenteerd. Prinses Máxima neemt het eerste exemplaar van het boek MoneyMindsets in ontvangst van voorzitter van de Stichting mevrouw M.B. Vos. Daarnaast neemt de Prinses deel aan één van de workshops.

De Stichting Weet Wat Je Besteedt is opgericht om de financiële zelfredzaamheid onder Nederlandse jongeren te vergroten door samen met jongeren ideeën te ontwikkelen die hen hiermee kunnen helpen. Onderzoeksbureau Motivaction heeft namens de Stichting onderzoek gedaan naar de verschillen in uitgavenpatronen onder jongeren.

Tijdens 'Jongeren & Geld' worden er workshops gehouden waarin de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over hoe jongeren beter met geld kunnen omgaan. Ook maakt het Nibud de onderzoeksresultaten bekend van haar MBO-onderzoek waarin gebruik is gemaakt van de geldtypen.

Prinses Máxima bezoekt 'Jongeren & Geld' in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Noot voor redacties (