Deelgemeente Charlois Rotterdam

Delegatie bezoekt Zuiderpark

Onder de noemer Urban Space bezocht maandagmiddag 7 maart een deels Engelse, deels Nederlandse delegatie, onder leiding van oud-minister Ella Vogelaar, het Rotterdamse Zuiderpark om meer te leren over het waterbeheer in het park.

Een delegatie van Engelse en Nederlandse bezoekers maakte een wandeling door het Zuiderpark om het waterbeheer ter plekke in ogenschouw te nemen (foto: fotopersbureau Cor Vos) Bij de herinrichting van het Zuiderpark is terdege rekening gehouden met waterberging. De grote waterpartijen geven het Zuiderpark niet alleen een mooie en open uitstraling; maar werken ook als waterbuffer bij hevige regenval. Doordat in en rond het centrale deel van het park het water wordt gereinigd door rietfilters zijn de vele singels en vijvers bij uitstek geschikt voor recreatie, zoals kanoën en vissen.

Het werkbezoek van de delegatie maakte deel uit van de Apeldoorn Conferentie. Deze had als overkoepelend thema Making Successful Cities. Het bezoek aan het Zuiderpark is georganiseerd door het Rotterdam Climate Initiative. Deelgemeente Charlois was gastheer.