Provincie Utrecht


Herstellen beschadigd asfalt Bunschoterstraat (N199) Amersfoort

In april 2011 gaat de provincie Utrecht aan de slag met het herstellen van het beschadigde asfalt op een gedeelte van de Bunschoterstraat (N199) in Amersfoort. Het gaat om het gedeelte tussen de Van Boetzelaerlaan en de Rondweg Noord richting Bunschoten. Het geluidreducerende asfalt is hier over een lengt van 800 meter beschadigd door de zware vorst in december en januari.

Omwille van de verkeersveiligheid heeft de provincie Utrecht een tijdelijke noodmaatregel getroffen. De beschadigde deklaag is eraf gefreesd en de maximum snelheid ter plaatse is verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur. Dit staat met borden aangegeven en de politie handhaaft dit met controles. Een vervelend bijverschijnsel is dat de auto's die over het gefreesde wegdek rijden, meer geluid veroorzaken dan voorheen.

Definitieve oplossing
Pas als de weersomstandigheden flink verbeterd zijn, komt er een definitieve oplossing in de vorm van een nieuwe deklaag. Reden is dat de kwaliteit en de levensduur van een nieuwe, definitieve deklaag niet gegarandeerd is als deze wordt aangebracht bij lage temperaturen en met veel regen. Daarnaast is het beleid van de provincie om herstelreparaties als deze te bundelen en in één bestek aan te besteden omdat dit een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 - 18 07 83 55

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11