Gemeente De Marne


Invoering OV-chipkaart in Groningen en Drenthe

Vanaf woensdag 16 maart is de OV-chipkaart geldig op de meeste bussen in Groningen en Drenthe, alle bussen van Qbuzz en Arriva Touring. De openbaar vervoer-bussen van de regionale vervoerders volgen binnen een maand, daarbij gaat het om de Servicebus en ander kleinschalig openbaar vervoer. Op de Buurtbus, Regiotaxi en Nachtbus is reizen met de OV-chipkaart niet mogelijk.

Einde strippenkaart/sterabonnement

Strippenkaart en sterabonnement blijven in Groningen en Drenthe geldig totdat ook hier de nationale vervoersbewijzen worden uitgeschakeld. Dat gebeurt op zijn vroegst op 1 november 2011. Dit geldt ook voor de Arrivatrein in Groningen.

Informatie over de OV-chipkaart in Groningen en Drenthe

Er is veel vraag naar de voorlichtingsbijeenkomsten van het OV-bureau. Ze worden in beide provincies enthousiast ontvangen en druk bezocht. Belangenorganisaties, zoals ouderenbonden, welzijnsorganisaties en verenigingen kunnen voorlichtingsbijeenkomsten aanvragen op: https://www.ontdekhetov.nl/reservering-voorlichting-ovchipkaart.

Tenslotte willen we u wijzen op een handige portal: www.deovchipkaartkomterbij.nl. Hier vinden reizigers in Groningen en Drenthe snel nuttige informatie over de OV-chipkaart en andere vervoerbewijzen.

folder OV-chipkaart (maart 2011)

bron: persbericht OV-bureau Groningen Drenthe, 16 maart 2011.